Statement

Jag skulle vilja påstå att tapenade är löjligt gott. Ikväll blandat med couscous till en bit kött.


Blame it on the weatherman

Som den lilla tant jag är har jag den senaste tiden blivit väldigt intresserad av att kolla in det kommande vädret. Vad jag använder väderinformationen till vet jag inte riktigt. Nu spanar jag efter plusgrader. De verkar återkomma till helgen, om långtidsprognosen stämmer.


Jisses

32 muffins senare (bakade, inte ätna) är jag rätt trött. Imorgon ska de med till jobbet tillsammans med lite annat gottis.

Barnstolen redo för finbesök!

foto0216 (MMS)

Barnstolen redo för finbesök!


Storstadsfasoner

Jag läser ett ganska stort antal bloggar. Många som lever ett glassigare liv än yours truly. Hur som helst. En grej som jag tänker inte förekommer i en liten stad som min är att träffas ute på stan för att äta frukost. Var skulle vi ta vägen? Det finns ju helt enkelt inga ställen öppna som levererar trevligt frukost-/brunchhängande. Här får vi helt enkelt hålla oss hemma. Brygga vårt eget kaffe och koka våra egna ägg. Frukosterande ute verkar vara grejen i storstaden. Det verkar onekligen himla mysigt. Men, småstadslivet har sina fördelar det också.



Friday I´m in love

Jaaa!

Vårtecken



  Klockan var tio över sex och kvällsolen lyste in genom fönstret


Tisdagsstatus

Allt väl. Trött efter jobbet, ätit en god middag. Inget nytt under solen. Vanligt är bra.


Piff med pärlhyacint


Idag




Tid för kaffe

Som så många andra uppskattar jag helgmorgnarna väldigt mycket. Extra god frukost som intas i lugn och ro. Kaffet spelar en central roll. Att ladda kaffabryggaren, trycka på knappen och sedan känna hur kaffedoften sprider sig.

Solen skiner över Dalarna idag igen. Vi tänker oss en promenad här på förmiddagen sedan blir det nog en och annan glimt på Vinterstudion. Sista för säsongen. Lite småsorgligt, men samtidigt ett tydligt tecken på att vintersäsongen faktiskt börjar lida mot sitt slut.


Godmorgon lördag

Som en kontrast till gårdagens snöfall som resulterade i någon dm snö till (det räcker nu!) vaknar jag idag upp till en strålande vacker vinterdag. Det finns något försonande i det ändå. Våren känns långt borta här i Dalarna men när det är så här fint är det OK.



 Från en annan vinterdag för inte så länge sedan


Lycka



Ord jag gillar

På uppdrag av bästa S!

Att unna sig - för att det ligger mycket bakom det, tycker jag.

Urtjusigt! - ja, det låter så flott!

Häpen och näpen - har egentligen ingen bra motivering, gulliga ord bara.

Premiärafton

Nu ska jag och Mc Dreamie här snart titta på säsongspremiären av Grey´s Anatomy. Minns inte ens hur förra säsongen slutade?

Ord jag ogillar

Betongkeps

Tubsocka

Så fin! Så bra!

En försenad bröllopspresent från svåger/svägerska med ungar. Precis en sådan som vi suktat efter.




Gårdagens namnsdagspresent från världens b...

foto0215 (MMS)

Gårdagens namnsdagspresent från världens bästa make.


Jag vill ha

En jordglob (alltså en som kan stå på en byra, jag har inte fått storhetsvansinne och vill äga hela jordklotet) och en regnvattenmätare (lagom tantigt).


Gratitude

Det är internationella kvinnodagen och fettisdagen idag. Vilken fin kombination! Jag firade med att köpa hem semlor efter jobbet idag till min sjukling här hemma.  I övrigt passar jag på att vara extra tacksam idag.

                                                          Vår utsikt för en dryg månad sedan


söndag

Vi kommer hem efter härliga dagar i Stockholm hos syster med familj. Tittar på upplösningen av herrarnas 5-mil på TV. Vädret är fint och jag åker ner till macken för att tvätta bilen. Kvinnan i kassan berättar att gör det själv-hallen varit full sedan klockan åtta imorse. Men nu har det lugnat ner sig. Är Vasaloppsdagen en biltvättardag månne? Handlar på vägen hem. Blir blodsockersvag och grinig. Men det värsta lägger sig efter en knäckemacka och lite pysslande. Tänder många ljus och tänker att fint gör mig glad. Nu väntar vi på maten. Kyckling i ugnen som tar forever att bli klar. Om en timme börjar Solsidan, sedan är nog risken överhängande att kudden hägrar. Söndag kväll.

Be nice to people

Det är nog den finaste egenskapen. Att vara snäll.

RSS 2.0