Fika någon?

image58 image59 

image60
















Bilder från Peggy Porschen

What´s left of this weekend

Söndag, snart kväll. Hemkommen efter en trevlig dag på jobbet. Nu återstår som sagt bara lite kväll kvar av den här helgen, sen är det måndag och vardag igen. Känns sådär.

The lonely road

Hemkommen från jobbet. Ensam i helgen, P är på 30-årskalas hemma i  Dalarna. Cyklade fort, fort hem från jobbet eftersom vägen jag cyklar på är rätt så enslig och en himla massa läskiga scenarier poppar upp i huvudet. Då trampar jag ännu lite fortare. Jag blir väldigt arg att man ska behöva känna sig rädd när man tar sig hem. Vi tjejer begränsas då vi måste tänka på var vi rör oss kvällstid. Det är hemskt och dumt och väldigt upprörande.

Nej, ska försöka krypa till kojs tidigt, börjar 07.00 imorgon. Sov gott alla prinsar och prinsessor. ♥

Några veckor sedan

En bild från min systers möhippa när jag kör ponnytrav. Ser professionellt ut, eller hur? ;)


image56

Be inspired

Fin bild och fina kläder. Inspiration.

image55

(Bild från Elin Klings blogg)

Det går bra nu

Jobbar i helgen. Trodde att jag jobbade 9-19 idag, så jag trotsade blåst och regn och cyklade upp för den låååånga backen, kommer fram varm och trött. Så får jag höra att jag inte börjar förrän 15.30. Blev helt gråtfärdig inombords. Det var bara att trampa hem igen. Motion fick jag ju iaf, det kan behövas. Så  nu sitter jag här, och ska cykla dit igen lite senare igen. Happy joy.

Haren och igelkotten

Hemkommen från biobesök. Jag tyckte att filmen var OK. Inte så mycket mer än så. Lite platt på sina ställen men den hade sina ljuspunkter också. VIlken filmrecension va? Haha, blir nog ingen sådan av mig. Men, som sagt: se den om ni vill ha en lagom smårolig svensk film.

När jag cyklade hem såg jag både en hare och en igelkotte. Lite förirrade så här i stan. Hoppas att de hittar hem. ♥

Off we go

Mot skolan, mot en ny dag med uppsatsen. Blä.

Ikväll ska jag på bio, ska se "Underbar och älskad av alla". Har inga jätteförhoppningar, men hoppas att den är värd pengarna. Det är alltid trevligt att gå på bio dock!

Listtajm

Vad får dig att uppleva välbehag? Min darling ;)

Har du en bok du vill rekommendera?  Den senaste forskningartikeln jag läste.  Eller inte. Vill iställtet rekommendera: Tid att vara ensam - Patricia Tudor Sandahl  
 
Vart går din drömresa? Åh, har flera drömresemål: New York, Island, Irland...
   
Vad ger dig en smakupplevelse? Choklad!
   
Vad slösar du på/bort med gott samvete?  Goda råd. Moahaha!
   
Musik får dig att må bra?  Det kan det göra.
   
Film du kan se om och om igen? En film som jag har sett om och om igen är Dirty dancing. Ingen kvalitetsrulle direkt, men den gör mig glad och dansant ;)
   
Vad ger dig det där lilla pirret i kroppen?  ♥P
  
Hur finner du ett inre lugn? Mindfulness, medveten närvaro gör det lättare.  
     
Var tillbringar du helst en ledig dag? Hemma, på stan, på promenad med P och/eller mina vänner, min familj eller med mig själv!

Enkel hälsning

Hittade ett gammalt brev från CSN när jag tittade igenom min papper, och hittade ett med diverse information. Brevet avslutades med  "Med enkla hälsningar CSN". Enkla hälsningar? Är det ett vedertaget sätt att avsluta brev på? Varför vill man skriva så?

Är inte så peppad inför dagen, känns lite segt och tungrott. Men det är inte alls säkert att det blir så, det segade lite i starten förra veckan också, och det är möjligt att saker och ting går jättesmidigt idag. Helst hade jag dock suttit hemma med tända ljus och en kopp te.

image54

Fyra nyanser av grått

Grått verkar vara lite av höstens färg, men ibland kan jag tycka att det blir lite väl... grått.

image53 

Fröken Moss på vardagspromenad. (Bild från people.com)

Vardag igen

Tisdag morgon, tillbaka till vardagen. Vi hade en härlig ledig dag tillsammans igår, jag och P. Dagen inleddes med en lång hotellfrukort. Därefter fortsatte vi till relaxavdelningen på badet i stan. Där läste vi tidningar, bubblade, drack kaffe och smoothie och badade. Framåt em åkte vi hem och åt en sen lunch/middag. Lite vilande innan vi åkte in till stan för att ta en öl innan fotbollsmatchen.

Idag är det alltså examensarbetesjobbande som gäller igen. För hela slanten. Wihoo.

Överraskningarnas dag

Idag är det dags för min överraskningsdag för P. Hoppas att det blir lyckad och att han blir glad! 08.30 ska vi cykla iväg till den första anhalten för dagen. Ha en fin måndag nu!

image52

Söndagsbestyr

Det står en gigantisk säng i sovrummet. Eftersom P:s bror ska flytta in i P:s lägenhet har vi flyttat upp hans säng hit. Så utan att överdriva kan man säga att sovrummet fylls av denna gigantiska dubbelsäng bestående av två 90-sängar. Det är mysigt!

Ska börja förbereda inför överraskningsdagen som P fick av mig i 30-årspresent. Det enda han vet är att den avslutas med fotbollsmatch på kvällen. Biljetterna till den fick han på födelsedagen. I övrigt får han sväva i ovisshet till imorgon. Ska jag ge en ledtråd? Njae, det gör jag inte! ;) Jag är din överraskningsfe, baby! ♥

image51 

Lördagslunk

Det är lördag. Skönt att vara ledig. Lugnt. Har varit en sväng på stan i det fantastiskt fina höstvädret. Sånt är trevligt!


SATC - the movie

Är det inte härligt att inspelningarna för SATC - the movie är i full gång? Något att se fram emot!

image49


image50

( foton från veckorevyn.com & people.com )

Paus

Det är härligt att det är fredag! En positiv sak med att skriva uppsats (iaf i det här skedet) är att när vi gör våra arbetsdagar i veckan, är jag verkligen ledig på kvällar och helger. Det känns mer som att man går till och från arbetet, till skillnad från tidigare under studietiden då man aldrig är riktigt ledig och det dåliga samvetet är mer eller mindre närvarande hela tiden. Nu kan vi känna oss nöja och inte tänka så mycket på uppsatsen när vi är lediga, vilket är himla skönt!

M är iväg en sväng för att skeppa iväg en soffa, så jag sitter kvar i skolan och har tid att blogga och läsa andras bloggar.

Ser fram emot myskväll med taco´s och TV med ♥ P. Helgen i  övrigt blir lugn. På söndag är det äntligen dags för att ta upp tjejmiddagarna igen. Vi ska vara hos T denna gången, vilket alltid brukar innebära väldigt god mat och efterrätt! :)


Fredagspanik

Crazy, jag ska vara på skolan om en kvart och här sitter jag... Better run. Ha en Bra fredag alla!

Mein gott

Dagarna går i turbofart, hinner ingenting känns det som. Hinner inte läsa alla bloggar som jag brukar, hastar bara förbi några i farten ibland när det finns en stund över. Har precis kommit hem, P står vid spisen och slavar, så snart är det middag. Sen blir det att titta på inspelat avsnitt av Heroes (det krockar ju med Grey's på onsdagar!) innan kvällens nya avsnitt. Ciao!

jobbar

Snabbt inlägg. Sitter på universitetet och jobbar med uppsatsen. Vi har tittat lite på databasen idag, klurigt!

Diverse

En dag fylld med jobb ligger framför mig. Hoppas att vi kommer en bit framåt med examensarbetet, det är lite segt när det går i små myrsteg framåt. Även om det säkert är så det är, särskilt så här i början. Nu är syster och hennes make på bröllopsresa i Seychellerna. Jag skulle gärna vara där också. I värmen. Men utanför är det en vacker höstdag, så jag får se till att ta tillvara på den istället. Så det så.

Bilder från bröllopet

Lånar några från Sis. :)

image47

image48

Lista

Lånar en lista från Linda K.

Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: mjölk, en stor burk ajvar relish och kidneybönor
Frys: broccoli, hamburgerbröd och hallon
Skafferi: havregryn, te och aprikoser
Handväska: kalender, penna och läppglans
Sminkväska: mascara, foundation och ögonskugga
Badrumshylla: tops, parfym och ansiktsscrub
Tvättkorg: t-shirts, klänning och strumpor
Skohylla: gamla converse, stövlar och gympaskor
Förråd: sylåda, tomburkar och dammsugare
Hjärna: neurotransmittorer, neuron och limbiska systemet
Jackficka: skräp, nyckelknippa och visitkort från en sminkförsäljare
Kryddskåp: salt, peppar och curry
Balkong: pass, det har jag ingen
Barskåp: vodka, gin och vin
Köksbänk: diskställ, kaffebryggare och knivställ
Fruktkorg: päron och bananer

Drömbröllop

Bröllopet var helt sagolikt. Fantastiskt roligt. Mycket kärlek och glädje och en kalasbra bröllopsfest! Syster var så vacker! Tänka sig, nu är storasyster fru. Mr & Mrs W.

Jag är tillbaka i verkligheten, väntar på M som kommer strax. Nu blir det jobba, jobba. jobba. Men det ska bli roligt! Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg! Nu ser vi till att det blir en magnifik vecka, eller hur?

Förberedelse

Förberedelserna är i full gång. Idag har det bakats en masse. Plus allt annat fixande som står på de blivande makarnas to do-list. Spänningen ligger i luften nu, en positiv spänning. Nu är jag galet trött, beror nog mycket på att jag är rätt så hungrig. Snart är det matdags.

Ur form

Jag är trött. Sliten.Jag tycker verkligen inte om att åka med en fullsatt buss. Det är kvavt, varmt och folk luktar illa.

Nu måste jag packa för imorgon åker jag hemåt för att vara behjälpligt med fixandet inför bröllopet på lördag! PÅ LÖRDAG!


Oj, oj, oj

Livet snurrar fort, hinner knappt med att tänka. När ska jag hinna packa till bröllopet, åker ju snart! Examensarbetet går framåt, i små, små pyttesteg.

Snabbt

Snabbt inlägg innan jag susar iväg för en heldag med examensarbetesjobb. Ha en fin måndag!

This is what I do

Ibland är jag uttråkad och har absolut inget att göra. Då gör jag sådant här, leker med klippdockor i Stardoll heaven (riktig barndomskänsla), som jag tipsat om tidigare. Voila, kvällens alster, Gemma Ward får nya outfits:

image45image46

Mycket snack...

...om den där chokladtårtan. Här är en bild från receptet, på bröllopet ska den dock dekoreras annorlunda. Mitt provexemplar står nu under bakduk och svalnar. Senare ska chokladcremen på.

image44

Ingen vidare aktivitet

Hallå! What´s up today? Inte mycket faktiskt. Sovit lite bättre idag, druckit varm mjölk med honung (det hjälper!). Senare idag ska jag försöka provbaka den där tårtan.

Magic light

Jävlarns. Ljuset utanför är helt fantastiskt magiskt och så har jag ingen kamera så att jag kan visa er. Min lilla crappiga kamera i mobilen fungerar inte alls för ändamålet.

Väntar på att folket ska dyka upp för att titta på matchen.  En puss och en tanke till bästa P som jobbar och står i och därför inte kan vara med här. Du saknas!

Shoppinglördag

Hemma efter en trevlig sväng på stan. Fixade lite ärenden innan lunchen med J, sen har vi gått och tittat lite mer. Är trött nu, märker att orken inte är helt tillbaka. Ska försöka fixa lite mat snart. Sen blir det fotbollstittande Sverige - Danmark.

image43

Ungefär som när jag är ute på stan. ;) Bild från SATC:s hemsida, för klädinspiration, titta in där!

Morgonbetraktelser

Hoppas att ni alla mår bra denna lördag den 8 september. Själv har jag sovit dåligt under natten pga ihärdig hosta. Är lite halvdålig idag, men hoppas på att det blir bättre under dagen. Jag ska åka in till stan för lite ärenden och därefter äta sushi till lunch tillsammans med J.  Nu är det dags för frukost. God morgon!

image42

Prinsen och jag

Kommer hem från en supertrevlig fika med tjejerna, har en tvättid som väntar. Tvätta på en fredagskväll. Bara det... De andra ska  hem till fredagsmys med sina respektive. Går och deppar och saknar P, tycker lite synd om mig själv som inte har ♥:at hos mig ikväll. Men, tänker jag. Han är ju bara en bit bort, och jag har faktiskt världens bästa. Det har ingen annan. Så då blir jag glad igen. Världens bästa P är min.

Songs for the wedding

Jag har fått äran att göra en del av spellistan för dansgolvet till min systers bröllop. Här kommer ett litet smakprov, storasyster!

The Kooks - She moves in her own way

och underbara

 The Pipettes - Pull shapes

Fika

Nu ska jag snart iväg för att träffa tjejerna för en fika på stan! Trevligt så här en fredag.

image41

(bild från marthastewart.com)

Helgen

Min helg... Darling P ska jobba hemma i Dalarna, han kommer saknas mycket. 

Min helg i övrigt:
◊ Fredag - förmodligen fika med M & I, sen måste jag rusa hem för tvättid 19-21. Blir nog lite TV-tittande också Top Model och friidrott, Golden league.
◊ Lördag - Sushilunch med J. I love sushi. Titta på fotbollsmatchen mellan Sverige-Danmark på TV. Heja!
◊ Söndag - No plans. Någon gång i helgen ska jag dock provbaka tårta till storasysters bröllop nästa helg. Ooooh, det är verkligen dags nästa helg!!

image40

Morning!

Oh, my! Nu har jag sutti alldeles för länge vid datorn, insåg det i denna stund. Sitter i morgonrocken, ska träffa M vid 9 och bör därför gå om sisådär 15 minuter. Vad bråttom det blev! Tänkte lägga in lite klädinspiration, så jag låter inte tiden stoppa mig. Here we go:

image38  image39

Bilder lånade från:  Elin Kling och Facehunter 

Vackert väder

Vilken fin dag det är! Tilläggas bör att jag inte varit utanför dörren idag. Har skrivit på PM:et tillsammans med M, sen har eftermiddagen rullat på. Tänkte ta mig ut en sväng nu. Andas frisk luft och promenera lite.

image37

Formsvacka

Ingen vidare form idag heller, men nu måste det jobbas för idag ska vi skicka in nytt PM till våra handledare.Inte så peppad, men det går nog.

För övrigt passar jag på att säga grattis i efterskott till little sis som klarat teorin till körkortet häromdagen. Det är stort!

Out of business

Har bokat av dagens göromål, iaf fram till lunch. Sen får vi se. Är inte helt kurant. Nu blir det till att sitta hema framför TV:n och försöka bli frisk. Men det tror jag fungerar, brukar inte vara sjuk så länge *peppar peppar*.
Ska försöka läsa lite inför uppsatsen också, helt ledig kan jag inte vara. Hoppas att ni alla får en vacker dag!

Nu blir det frukost.

Förkylningstider

Lååång dag dag med en massa måsten, handledning fram till sent. Jobbigt, för jag har dragit på mig en jobbig förkylning, mår sisådär men är äntligen hemma och kan vila under filten. Något sådant här vara så fint just nu, mest för att bilden är så söt. Den var jag bara tvungen att låna från little sis. :)

image36

Merry monday

En ny och produktiv dag. Jag måste säga att M och jag jobbar på bra. Det går ju långsamt framåt ändå, eftersom det är så mycket fix och trix, men vi jobbar på hela tiden.

Nu är jag lite trött. Blir lite vila en stund. Kl 18 blir vi hämtade för att åka på fotboll!


Möhippa

Jag skulle ju inte alls till Dalarna på någon 30-årsfest. Istället for jag till Stockholm för den planerade möhippan för storasyster som gifter sig om två veckor. Var ju tvungen att försöka få henne tro att det inte alls var i helgen. Möhippan var jätterolig! Kan berätta lite om den en annan dag, för nu är jag trött. Ha en fin söndagskväll!

RSS 2.0