Sommarläsning?

Midsommarhelgen var så fin. Lång och rolig. Vilsam och ljuv. Nu är det åter vardag och jag funderar som bäst över sommarläsning. Bäst att planera. Jag tänker Johan Theorin, har inte läst något av honom än. Och Åsa Larsson, den efter Solstorm. Sen kom jag på Anna Gavalda. Mer då? Tips någon? Jag kan tipsa lite först: Skynda att älska av Alex Schulman. Förvånande bra, dessutom perfekt sommarläsning.

Rost, hammarlack och kungligt bröllop

Idag har vi fixat och fejat hemma. Balkongen har borstats från rost och vi har målat. Det blir så fint så. Någon timma före bröllopet byttes jobbarbyxorna mot bättre lämpade kläder och vi började laga till maten. Till bröllopet blev det bubbel och en toast skagen (recept från herr Morberg)! För er som känner mig är det ju uppenbart att ett bröllop smäller högt.


På tisdagkvällen

Ett stilla sommarregn. Det låter extra behagligt, sommarregnet.

Sommarfint!

foto0086 (MMS)

Sommarfint!


Lavendel hälsar välkommen!

foto0084 (MMS)

Lavendel hälsar välkommen!


Söndag

Idag har det varit städ- och tvättdag. Inget jag har något emot, faktiskt. Jag tycker det är ganska trevligt att fixa och dona. Hemma bäst, som sagt. På eftermiddagen har jag köpt och planterat lite blommor. Äntligen blev det av! Bildbevis i nästa inlägg. :)

busväder

Oj, vad det har regnat idag! P:s golfrunda blev inställd och mina fixarplaner likaså, eftersom det har regnat och blåst som värsta höstrusket. Istället for vi till P:s föräldrar med en present till svärfar som gått i pension. Sedan vidare mot Borlänge och shopping i Kupolen. Hittade.... *trumvirvel* mina framtida bröllopsskor. Tror det iaf. De är galet snygga (tycker jag) och var dessutom ett riktigt klipp. Två par skor till priset av ett, så utöver the heels from heaven köpte jag också ett par röda ballerinaskor i skinn. Finfint. Heelsen har väldigt hög klack, jag som aldrig har klack överhuvudtaget. Men, eftersom det är långt kvar hinner jag ju träna. :) Träffade S & D och strosade runt lite med dem. Hittade äntligen ett par gummistövlar. Gröna, rejäla saker till ett pris som jag tycker är lagom för just gummistövlar.

Nu är vi åter hemma. Ikväll blir det min favoritmat (vid sidan om raclette): saffranspasta med räkor, till det vitlöksbröd och ett glas rött. Trevlig lördag!


F-R-E-D-A-G

Fredagens ankomst har firats med lite second hand-shopping efter jobbet. Ett jättefint vitt keramikfat och en söt liten häst blev vinsten. Den lilla hästen har redan fått sin plats i gästrummet. Jag ser fram emot en hemmahelg med hemmafix. P ska golfa i dagarna två. Fredagslugnet har infunnit sig. Livet är lovely. ♥


Sommar!

Var i Storstaden över helgen och stannade på kurs måndag-tisdag. Åter tillbaka i Småstaden. Småstaden blommar! Jag tror i och för sig att det blommar på många ställen men nu råkar det ju vara här jag bor. Det är så vackert!

Ett litet smolk i bägaren är några pyttesmå gula kryp som verkar svärma och fara omkring i vinden och sen landa på baksidan av huset, på våra utemöbler. Äckligt. Hoppas verkligen att de slutar snart. Har googlat och det skulle kunna vara något som kallas för tripsar. Enligt en säker källa (Wikipedia ;-) kan de svärma vid varmt väder och följa med dit vinden tar dem.

Min utsikt just nu.

foto0071 (MMS)

Min utsikt just nu.


lillördag

Nu när jag chockat med TVÅ inlägg igår kan jag ju inte vara sämre än att jag knåpar ihop en liten hälsning ikväll också. Kom hem förhållandevis sent ikväll, så det blev matlagning direkt. Middag ute, med en och annan insekt som landade på rygg på bordet och inte kunde ta sig vidare utan hjälp. Spännande.

En annan sak

Jag älskar att ha dörrarna öppna. Släppa in den friska luften och höra fåglarna utanför. Jag vill helst ha öppet hela kvällarna den här tiden på året. Jag klär hellre på mig ett plagg extra än att stänga. 

Vi byter ämne. Jag är hemskt sugen på att prova sådana där macaroons som alla (läs det flashiga bloggfolket från Sthlm) skriver om. Men här i Småstaden i Dalarna finns det inte riktigt i sortimentet. Jag måste uppsöka ett ställe som säljer sådana vid tillfälle.

Att komma hem ska vara en schlager.

Det är det. Varje dag. Om ni inte har läst Per Hagmans bok med samma titel som ovan så är det ett tips. Pretentiös men ändå bra.

Idag när jag kom hem satte jag mig framför datorn med ett digestivekex med lite skagenröra på, läste bloggar och bara vilade. Väntade på att darling P skulle komma hem. Sen har jag klippt kanter med trimmern  och därefter ätit middag med P på altanen. Det är ljumt i luften ikväll.


RSS 2.0