Gott nytt år!

Hoppas nu att vi alla får ett särdeles gott nytt 2008!
image119

Fint fyrverkeri lånat härifrån.

Summa summarum

Näst sista dagen på 2007. Tillbaka hemma. Lite förkyld. Kortfattad.

Ciao.

Hej från Dalarna

Hallå! Är uppe i Dalarna nu. Jag lever och har hälsan, mysigt att vara här. Åker hem framåt nyår, ha det gott alla tills dess!

Alla dessa dagar

Hoppas att ni hade en mysig julafton. Nu är det juldag och jag ska ut på promenad med hundarna. Ikväll ska jag träffa några kompisar och imorgon bär det av upp mot Dalarna och bästa P.

God fortsättning på julen!

Update: Det blev en riktigt ordentlig promenad som tog två timmar.  Vi hittade kopplet som vi tappade häromdagen! Prima!

Kilen önskar

image113

Julpromenad

image112

Bilder

Julen så här långt i bilder; en nyfriserad Diva, julgranen samt Sasha och Diva på morgonens promenad.

   

Klicka på bilderna för att se dem större!

Dan före dan före dan före doppardan

Julstöket fortsätter. Idag har jag gjort havrekex och saffranskaka står som nästa projekt. I övrigt är det fortfarande frostigt och fint ute.  Jag borde ha haft med mig en kamera ut idag, för det var sagolikt vackert på morgonpromenaden med hundarna. Ikväll kommer bästa P hit. Underbart bra, tycker jag.

Tipp tapp

Pysslandet inför julen är i full gång här!

♥ En stycken julfin Cocker spanielflicka - check
♥ En stycken julfin Golden Retrieverflicka - check
♥ En stycken klädd julgran till julmusik och med tomteluvor på huvudena - check
♥ En stycken julkola kokad - check
♥ En sats perfekta julköttbullar gjord - check
♥ Ett telefonsamtal om arbetsintervju - check
 
Trevlans!

snart är det jul igen!

Nu är jag hemma på landet, det är rimfrost, kallt och vackert. Julkänslan är mer påtaglig här. Tog ett tidigt tåg imorse, så jag var uppe med tuppen. Håller på och fixar med Diva idag, har badat och fönat så nu är det en del friserande kvar. Hon är sådär nöjd kan jag meddela. :-)

Mamma och jag har lagt upp en plan för julmaten, vad som ska fixas och när. Skoj!

Recept

Mamma, det här receptet tycker jag att vi ska göra någon gång nu under julen, kommer du ihåg hur gott det var?

Apropå den där julkalendern

Karin Myrenberg tycker som jag.

Vilken tur att jag har en sådan storstilad chokladkalender i år. :-)

PS: Idag är det sista dagen innan jullovet! Tänkte att ni ville veta det.DS.

The girls - a tribute

Ikväll ska jag träffa tjejerna för julfika. Det ska bli så mysigt så! Det är lite vemodigt nu när utbildningen börjar lida mot sitt slut. Visst, de andra blir kvar i stan och vi kan ses ändå, men det blir inte på samma sätt. Fast sista året har våra träffar varit rätt så glesa. Det är synd. För det är fina kompisar jag har, I tell you. Det här är vår låt. Eller, vi har två, de kommer här:


Kate Bush - Wuthering heights. En låt vi dansat till otaliga gånger på många, många fester.


Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare). Som Jocke Berg sade på tältturnéns koncert i Stockholm: "Den här låter handlar om att man aldrig ska glömma sina vänner".

Snart

Sista rycket med uppsatsen nu innan jul. Det känns rätt bra ändå! Sen är det
J-U-L-L-E-D-I-G-T!! VIsst är det härligt med måndag igen? ;-)


Adventshälsning



Klicka för större bild!


Tredje advent

Oj, vad skönt med ledighet. Har tillbringat dagen med söndagsfrukost, tittat på Anja när hon vann igen, gått en promenad och handlat lite och nu är det skidskyttestafett tillsammans med kaffe och knäckesmörgås. Ja, inte just nu förresten, för nu sitter jag ju här. Åker hem till mina föräldrar nu i veckan, det ska bli så roligt att få komma hem. Har inte varit hemma sedan systers bröllop, har alltså inte varit där på hela hösten. Konstigt! Hösten har bara susat förbi. Men som sagt, nu ser jag fram emot julledighet och julförberedande hemma. Ska passa på att gå sköna promenader med hundarna, bada, baka och laga julmat. Lilla Diva ska också få sig ett rejält julbad. Det lär hon inte bli så nöjd över. ;-) Jag har köpt en trimmer som jag ska använda, inte en dag för tidigt...

Det ska bli härligt att komma hem.

Hoppas att ni alla har en trevlig tredje advent!

image107

Så blev det kväller

Trodde för en stund att jag skulle jobba extra imorgon, men sedan ringde de och sade att jag inte behövdes. Synd, för nu hade hunnit ställa in mig på att jobba och jag kommer behöva alla pengar som jag kan få i slutet på januari...

Har hunnit köpa alla mina julklappar nu, tror jag. Började slå in dem ikväll, det är så julmysigt! Ett smakprov kommer här, till vilka de är förtäljer dock inte historien... ;-)

image106

Jaaa!

Heja Anja!

image104

Helg!

Helg, på riktigt! Ledigt dagen lång. Om ett tag ska vi åka in till stan för att förhoppningsvis kunna göra klart julshoppningen. Tror nog det ska gå fint! Hoppas på lite gott kaffe på stan också!

image103


Festen igår var kul! Lite besviken var jag nog över själva middagen, det var ingen julbuffé i år utan en snålt tilltagen vanlig buffé. Den får 2,5 p av fem möjliga.

Julkul

Fredag! Yes! Ikväll ska jag på julfest. Den var på den här julfesten för två år sedan som P:s och min ♥story började. Jag tror t.o.m. att det var på samma datum. Fint!

Det ska bli roligt med lite fest mitt i allt uppsatsskrivande. Det är för jäkla tråkigt nu på slutet. Tänk bara om jag kunde få ett jobb också.

Men iväll: JULFEST


Lucia

Glad Lucia! Jag ska iväg och titta på ett luciatåg nu på morgonen. Det blir mysigt! Kanske blir det också kaffe och en lussebulle?

Inte så många knop idag

Fortfarande hemma, i pyjamasbyxorna... :-) Jag ska snart klä på mig och ta en promenad in till stan. Det är skönt med slöa dagar ibland.

I eftermiddag har jag handledning dock, så helt förtappad är jag inte. ;-)


Hello monday

Vi tog sovmorgon idag, jag och M. Vi har inte så fasligt mycket att göra innan vi ska skicka in vårt material till  handledarna och vi vill inte behöva sitta och vänta på träningen ikväll så vi börjar inte förrän kl 10. Kan behövas efter en jobbhelg.

Igår när jag kom hem från jobbet och var nästan precis utanför ytterdörren snavade jag och skrapade upp benet rätt ordentligt. Inte så skönt. Dessutom, upptäckte jag imorse, hade mina byxor blivit totaldemolerade. De är bara att kasta. Är det tacken för att man jobbat och slitit en hel helg? Bah!

Nu måste jag fixa det sista innan jag traskar iväg. So long!

jaha

Ja, här sitter jag en lördagkväll. Roligare kan man ju ha. Men vad är väl en bal på slottet?

Fast jag är nog inte så ledsen för det. Ville mest gnälla för gnällandets skull.

En ny värld

Det här med att söka jobb är verkligen ett nytt kapitel i mitt liv. Visst har jag sökt jobb förrut, men inte "på riktigt". Inte ett kvalificerat jobb som jag ägnat många år för att utbilda mig till. Det är spännande, men lite läskigt. Man vill ju så gärna att någon arbetsplats vill ha en.

Tänk att få jobba måndag till fredag. Ledig på kvällar och helger. Att inte ha något som ständigt ligger över en, något som man borde göra eller något som man borde läsa. Att inte behöva jobba extra på helger. Som nu i helgen.

Intet nytt

En typiskt vanlig dag ligger framför mig. Jag hoppas dock lite på att hinna med att titta lite efter julklappar, det vore bra. Börja lite iaf...

image102

Time flies

Herregud. Avsaknaden av tid är total. Dagarna flyger iväg. Jag har varit borta hela dagen idag, kom hem efter träningen nu på kvällen. Adventsgympa var det idag. Jag hade nog trott att det skulle vara lite lugnare än vanligt, men ack så fel jag hade! Sjukt jobbigt!

Uj, uj. Måste hinna köpa julklappar någon gång. När ska det bli? Jobbar i helgen. Är så där sugen, måste jag erkänna....


"Tjugo-nånting"

Födelsedag är den dag under året en person är född. Födelsedagen anses numera som viktig för många människor, åtminstone i västerlandet och firas ofta med fest, särskilt av barn och gamla samt vid jämna tio- eller 25-tal år. På festen, som kallas födelsedagsfest eller födelsedagskalas, äter man oftast tårta. Man brukar tända ljus i tårtan, oftast lika många som den firade fyller år. Det blir lite extra festligt om den firade lyckas blåsa ut alla ljusen på en gång. Vanliga sånger som sjungs på födelsedag är "Happy Birthday to You" och "Ja, må han/hon leva!". Den som fyller brukar få presenter. Vissa anhängare av vissa religioner och religiösa samfund firar inte födelsedagar, däribland Jehovas Vittnen. På barnkalas var särskilda lekar vanligt under 1900-talet,  som "Hela havet stormar" och "skeppsbrott".


De olika seder som människor följer i vår tid i samband med att de firar sina födelsedagar har en lång historia. Deras ursprung ligger inom magins och religionens område. Sederna att gratulera, ge presenter och fira födelsedagen - med tända stearinljus och allt - avsåg i forna tider att skydda födelsedagsbarnet mot demonerna och garantera dess trygghet under det kommande året. Fram till 300-talet förkastade kristendomen födelsedagsfirandet som en hednisk sedvänja.

(från Wikipedia)


Besök

Idag får vi celebert besök i form av min bror F och min borsdotter! Ska bli så roligt att få träffa lillan, det var alldeles för länge sedan nu.

De bör vara här vilken sekund som helst nu.

När första ljuset tändes

Trevlig första advent! Hoppas att ni har en trevlig söndag!

image101

Helg

Vi hade en trevlig kväll på restaurangen igår. Tyvärr blev mamma sjuk inatt, så hon och pappsen åkte hem. G.G. stannade kvar, så hon, jag, P och hans familj ska äta hemma hos oss ikväll. Nu står kakan i ugnen. Är lite trött, hoppas att lite vila hinns med innan det är dags att börja med maten.

Vi var en sväng på stan tidigare idag, det var fullt med folk och ett riktigt busväder. Ska detta föreställa adventsväder!?

Nu: lite vila. Ciao!

RSS 2.0