Semestern har börjat nu.

img_7681 (MMS)

Semestern har börjat nu.


Tittut!

Lördag igen. Seriös nedräkning mot semestern, om en vecka är vi där. Vad vi ska göra i helgen vet jag inte riktigt. Kanske skriva en roman, eller flyga drake, eller producera vansinniga mängder pärlplattor. Troligtvis inte, men vem vet?

My precious

img_8741 (MMS)

My precious


Sommarläsning

Inför varje semester vill jag ha en liten hög med böcker att läsa. Traditionen började långt innan jag hade någon semester att tala om. När jag pluggade brukade jag och en kompis gå till en bokaffär i stan där det fanns billiga pocketböcker. Vi brukade köpa några var inför sommaren då man med gott samvete äntligen kunde läsa skönlitterära böcker istället för kurslitteraturen. Sedan har det fortsatt. Jag vill som sagt ha en liten hög med böcker som ligger redo, det duger inte med en eller två. När jag har sen semester som i år kan jag få semesterkänsla i förskott genom att börja med någon av böckerna. Jag har nu beställt årets sommarläsning (som kan komma att kompletteras efter hand):

Högre än alla himlar

För att jag älskar "Stjärnor utan svindel" och därför bara måste läsa den här när det äntligen kommit något nytt från Boije af Gennäs.

Måste du gå? : mitt liv med Harold Pinter

Jag läste en recension och den verkade intressant. Jag tycker om biografier med intressanta människor.

Baddaren

Jag förväntar mig inget underverk men jag tycker om Emma Hamberg och det kan nog vara en lagom lättsmält och snabbläst bok.

Presidentens val

Första boken till höstens bokcirkel.

Kärlekens historia

Den har fått väldigt fina recensioner.

Svart stig

Jag har läst de två första böckerna i serien. Den andra förra semestern, så det känns som en fin semestertradition (tradition i traditionen, så att säga). Gillar Åsa Larssons sätt att skriva.


Bildkälla


Summer treats

img_7186 (MMS)

Summer treats


RSS 2.0