Första advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent.


Lördagsmys

Har haft en riktigt lugn och skön lördag. På förmiddagen var jag en sväng på stan och gick sedan hem och gjorde julfint i köket. Efter lunch for jag sedan iväg och tvättade bilen. Därefter åkte jag ut till en kollega som bor en bit utanför stan där vi fikade, tittade på deras höns och gick en promenad. Nu är jag hemkommen. Ska äta middag och sedan åka till P:s brors familj.

Hoppas att ni också har haft en fin lördag. Imorgon är det första advent!

Fredagsro

På god väg in i fredagsstämningen. Lugn och ro. Har satt upp adventsljusstakarna och det är sååå fint! Imorgon blir det mer adventsfixande. Köpte en fin sjal som fredagspresent till mig själv. Lite julig den också.



Härligt

Jag är glad. Glad efter att ha varit och fikat med en fin vän. Pratat om det som var då och det som är nu. Skrattat. Glad över fina mail från vänner längre bort. Glad över P. Glad över min fina familj. Glad.


What´s the story

Godmorgon! Borstar tänderna framför datorn. Funderar på dagen. En ganska välfylld dag på jobbet följt av fika med I och P efteråt. Det ser jag fram emot! Vad kan man säga i övrigt? Det är torsdag. Efter torsdag kommmer....FREDAG!

Jobbe, jobbe

Idag ska jag jobba länge. Möte till kl. 19. Dröjer mig därför kvar lite hemma. Men nu ska jag ta och packa mig iväg. Ut och titta på hur vinterlandskapet ser ut.

Ta tand om denna tisdag.

Vintervitt

Snön har virvlat förbi utanför fönstret hela dagen. Lite kallt vid hemgång men mysigt med vinter. Kan det hålla i sig till första advent och under nästa vecka kanske? Hoppas.

Ikväll blir det träning. Heja på.


Snart...

Jag tänker mycket på julen nu. Nästa helg, då ska det julfixas lagom till första advent. För nog vill jag hålla på det och inte tjuvstarta. Även om vi fuskade och drack årets första glögg i helgen.

Helgen har varit himla trevlig. Ett besök på en liten julmarknad blev det visst också.

Tips

Vimmelmamman. En reality check om man gnäller i onödan.


Nu börjar den

Ja, nu är det helg! Skittrött som vanligt. Men glad. Snart är det dags att börja greja med lasagnen för vi ska få finbesök i form av bror med familj. Lilla F. Finaste tjejen.

Kanske blir det lite julmarknad imorgon. Kanske lite lek i någon lekpark.

Trevlig helg!

Bara en

Snön lyste vit över vår lilla stad när jag gick hem från jobbet denna afton. Därför kändes det tillåtet att tjuvlyssna på årets första jullåt.

Ikväll har vi städat och fejat. Dagen har för övrigt varit bra. Positiv.

YES!

Mia är tillbaka. Det tycker jag är fantastiskt.

Morning!

Igår kväll var jag verkligen dödstrött, även med mina mått mätt. Efter det där matprogrammet "halv åtta hos mig" stängde jag av TV:n och vilade ögonen lite. 20.15 kommer P in och säger att det nog är en god idé att borsta tänderna och lägga sig på riktigt. Så det gjorde jag.

Nu är det morgon, mörkt, kallt och regnigt. Jag som hade hoppats på snö. Det pratades det om på jobbet igår.

Sol i sinne

Efter en helg med mycket familj, trevligheter, kalasande och världens finaste syskonbarn är det också ganska skönt att komma hem.


Dagens happening

Jag har klippt håret!

Klipp, klipp

Blä

Ibland måste man bara få hata vardagssysslor.

12855...

...är antalet steg jag gått hittills idag.


Ett annat bloggtips

Till Big A och andra intresserade: imolly. Oerhört vackert foto.


Lista

Hittade den här listan hos Annie  (som för övrigt ett hett bloggtips!)

Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa:


1. Jag har någons sorts trapphusskräck. Jag gillar inte att träffa på folk utanför dörren i trapphuset, helt enkelt. Hör jag att någon är där brukar jag kika genom nyckelhålet och vänta tills kusten är klar. ;-)

2. Jag är en riktig lantis, i själ och hjärta.

3. Min bästa vardagslyx är härliga tidningar.

4. Apropå vardagslyx är jag allergisk mot tråkiga tvålar från Coop extra. Så, vardagslyx är också roligare handtvål.

5. Jag älskar brysselkål. Mer brysselkål åt folket, är min paroll.

6.Tråkigt är bra. Har jag tråkigt har jag lyckats, för det innebär ett inre lugn.

7. Jag ser verkligen fram mot december, advent och jul!

Nu vill jag läsa listor hos andra! Inga nämnda, inga glömda! ;-)

Kilen ist gut

Ökade på vikterna när jag var och tränade idag. Verdammt gut.

Lördag!

Härligt med ledigt! Idag for vi iväg på lite shopping. Har inhandlat lite inför julen, en jacka, ett tidningsställ och lite annat. Nu ska vi snart iväg till P:s brors familj för middag och vin. Blir säkert trevlans!

Ta hand om er!

Äntligen här

Det är fredag! Finally. Tror jag har vaknat de flesta morgnar den här veckan och trott att det är helg (=ska få sova vidare) men nu är det äntligen dags. Lite jobb först bara.


Bon appetit!

Vi gick ut och åt ikväll. Det är trevligt, så här på en torsdag.

Say no more

Samme bonde:

"Jag känner mig som tuppen i hönsgården. Det är ett väldigt kacklande på tjejerna här".

Jomensåatt

"De kommer in och kacklar som vilka ankor som helst."

Citat från kvällens Bonde söker fru

Oh, my

Det här är häftigt!

What´s up

Jag bloggar för dåligt. Sägs det. ;-) Men vad ska jag skriva? Det händer inte så fasligt mkt spännande. Dagens skörd: Det var jäkligt halt när jag gick hem från jobbet. Is och snö som fryser på framåt kvällen. Fick lite ärenden gjorda. Bokat klipptid (halleluja, håret börjar anta ett kråkboliknande utseende) handlat mat och nya tumvantar, hämtat ut ett paket med restorder från H&M. Ätit god middag bestående av grillad kyckling (t.o.m Anna Skipper säger att det är bra), avokado, mozzarella och aioli. Pratat med mamma i en halvtimme. Ska snart gå och lägga mig i soffan, kanske fortsätta med korsstygnen som jag påbörjade igår (pyssligt värre). That´s it.

Allvarligt talat

Hur gör man för att få bort ett inlägg. Råkade dubbelposta inlägget under, men hittar ingen "ta bort"-knapp. Fick skriva ngt nytt istället. (Läs: detta)


Miljö?

Aj, aj, aj... Detta var inte bra.

Halleluja

Ja se, det har snöat! Det är en riktigt gnistrande, solig dag idag. Trevlig helg!!


RSS 2.0