Hot, hot, hot

God damn. Det är riktigt varmt ute! Dagen har spenderats med barnpassande av 5-årig på fm, därefter avlämnande på barnkalas, lite inhandling av mat och sedan promenad ner till vattnet för att äta i skuggan av ett träd tillsammans med mamman i fråga och hennes 3- och 1-åring. Efter maten gick vi bort till en loppis. Många saker fanns det där, utan att överdriva.

Ikväll ska jag upp till dem igen. Det blir sallad och prat när kidsen gått och lagt sig.

Tacksam

Sommarvärme, utslagna syrener, kul jobb och skön fritid. Igår kväll köpte vi med oss varsin sallad och gick ner till sjön och åt kvällsmat. Rätt så härligt. Ikväll ska vi grilla!

Ny

Det blev ett nytt cykelskrälle. 200 pix (jag är ingen människa som normalt använder ord som pix, men nu kändes det passande). Får se om däcken kan pumpas upp, annars blir det till att byta. Jag funderar på vad den ska heta. Gula faran hette min förra. Funderar på Lila torpeden. Det stod torpedo på växelgrejen.

Jag vill fortfarande ha en ny, fin damcykel med bred sadel och cykelkorg. Men vad fan, jag måste ju ta mig till stallet. Den här får duga så länge. Det känns som jag är fjorton all over again och aldrig slutat med hästarna.

Back in the saddle

Äntligen! Nu har jag pratat med ridläraren på ridskolan här i stan. Det finns en häst som jag kan rida där! Den ska visserligen säljas, men om den försvinner sade hon att det säkerligen finns andra som jag kan rida någon gång i veckan. Superhärligt! Men för att komma ut dit behöver jag en cykel, så snart ska vi fara upp till en kollega för att titta på en begagnad sak. Hade ju tänkt att köpa en ny, men den här kanske kan duga så länge. Hoppas på det. Var på ridaffären och köpte ridbyxor, skor och shortchaps. Tänk, jag ska bli hästtjej igen.

Howdy.



Drömskt

Det doftade av syren på kvällens promenad. Ljum sommarluft. Väldigt fint.

Mors dag

Grattis på mors dag, bästa mamma! Det här är din dag.

image214

Somrigt

Vi åt lunch på fina balkongen idag. Sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Det är väldigt mycket sommar. Ikväll ska vi på fest, det ska bli riktigt skoj!

Trevlig lördag!


Varsågoda!

Här får ni en fredagsdrink, det är ni allt värda.

image213

Ho hoo!

Det är fredag, jag är hemkommen, det betyder HELG! Galet skönt. Jag har varit duktig på jobbet idag, gjort något nytt, lite svårt. Det gick bra. Den här helgen kommer innebära lite vila, lite fest och lite mys. Sitter framför datorn och hänger, i väntan på bättre tider.

Ta hand om er.

Mor ror och far är rar

Har ni tänkt på att det är tvärt emot könsstereotypen? Himla bra.

Rart

Jag fick rabarber och gräslök av en kollega idag. Sådant är väldigt rart.

Rapport från shoppingmetropolen

Jag har haft lite klädissues eftersom jag snart ska gå på examensmiddag, examensceremoni och lillasysters student. Alla dessa events sker dagarna efter varandra. Jag bör således ha tre klänningar. Jag är nu mäkta nöjd eftersom jag lyckats hitta två klännningar i vår lilla stad där man inte riktigt kan förvänta sig att hitta ngt alls. Idag var jag på Lindex (poppigt värre) och hittade en jättefin svart liten sak, som kommer att passa perfekt på examensmiddagen. I am very pleased.

image212

Foto: Lindex.se

Min prins

Ikväll har P skött all markservice; lagat mat, diskat och tvättat. Jag har bara glidit runt i pyjamasbyxorna. Han är bäst i världen. ♥

Lambada



Varför blir jag så glad när jag hör låten och ser videon? Jag har aldrig gillat låten speciellt mycket, så det måste vara ngt annat. Kanske representerar den en extra bra del av barndomen? Titta på videon! Alla är ju så glada. Och så dansar de sådär härligt fjantigt, även om det så klart säkert var jättehippt då. Känn igen läsken med den där runda flaskan, vilken nostalgi. Sådana finns väl inte längre?

Nu

Nyss hemkommen. Det var en bra dag idag, produktiv och intressant. God lunch också, det förgyller. Halloumi. Ikväll är det tvättning som gäller, spännande värre. Men behagligt. Vardag är bra. Det är skönt att vara just här.

Peace and love.


Vardag

Mamma tycker att jag skriver för lite på bloggen nowadays. Men jag har liksom inte så mycket att skriva om. I min värld är det inte nödvändigtvis något dåligt. Jag tycker bara inte att jag kan skriva typ "hemma från jobbet, trött" varje kväll. Det vore ju rätt så tråkig läsning.


Så lider veckan mot sitt slut

Söndag kväll. Solen skiner även även om det är lite kallt i luften. Igår kväll snöade det, taken blev vita. Helt galet faktiskt, förra lördagen var det så varmt att vi var tvungna att äta lunch i skuggan. En lugn helg har vi haft. Sådana helger behövs. Nu är vi uppbokade många helger framöver.

Lugn

Det är grått och regnigt idag. Passar perfekt, jag kan uppskatta sådana dagar lika mycket som de riktigt soliga. Dessutom köpte P jordgubbar igår, vilket innebar en riktigt somrig frukost. Rätt så härligt.

Vi ska fara omkring lite idag, men först blir det lunch hos P:s föräldrar. Vi skulle ha hjälpt dem att gräva idag egentligen, men vädret ställer till det. Är lite trött idag, ska erkännas. Vi hade vår egen after work hemma igår kväll. Som de vuxna brukar säga, det blev rätt sent.

image210

TGGDÄF

Ni vet, den välkända förkortningen för: Tack gode Gud, det är fredag.
Hur som helst, det är skönt, skönt, skönt att ha helg. Jag har legat en dag före hela veckan, så döm om min besvikelse när jag vaknade igår morse och tänkte att "Nu är det fredag". Missförstå mig rätt, det är jättekul att jobba, men också JÄTTESKÖNT att vara ledig. Men studentlivet färskt i minne (då man som alla vet aldrig är riktigt ledig) är det så sjukt skönt att komma hem och bara släppa allt som har med jobbet att göra och vara just ledig. Och nu tänker jag skriva något riktigt, riktigt töntpretentiöst: Det är som balsam för själen.

Undrar om jag ska gå och poppa lite Pet shop boys nu.

Peace out, homies.

She´s got the look

Det är klart det ska synas att man bor i Dalarna.



Kvällspromenad

Nu med foton. ;-) Det syns ju inte på bild att det blivit kallare ute igen.

        

Dagen i toner



Söndagen i bilder

           

Inga tjusiga bilder, men ändock bilder ur min dag.

PS: Fast P är ju tjusig, så klart. ♥

Torsdag, snart fredag

Imorgon är det fredag. Thank God. Det kommer finbesök i helgen IGEN. Mammsen och pappsen. Och Diva, världens bästa grishund. Jo, det är en alldeles speciell sorts hund. Det bästa sorten.


Nollställd

Mitt huvud står helt still.


När kvällen är ljus

Efter en fantastiskt skön kvällspromenad är jag sååå mycket piggare, gladare och lättare. Kvällspromenad, i solen! Vi satte oss nere vid sjön och tittade på vattnet och solen som gick ner bakom bergen. Det var vackert som i en saga. Tänk vad fint att bo just här.


Tröttare än tröttast idag

Visst är det varierat och kul här på bloggen?

Glömd favorit

Upptäckte att Underbara Claras blogg hamnat under våra gemensamma favoriter och inte mina. Hur jag kan ha glömt en av mina favoritbloggar är mysterium i sig, men vilken lycka att få läsa ikapp mängder av gamla inlägg på denna fantastiska blogg. Som julafton liksom.

Nu måste jag ta mig i kragen och börja ordna med saker och ting här hemma. Vi ska bjuda på brunch halv tolv. Flott va?

Solen skiner. Ta hand om er denna söndag den 4 maj 2008. ♥

On the cover of a magazine

Jag älskar tidningar eller magasin eller vad vi nu ska kalla dem. För stunden råkar det vara så att jag prenumererar på två. För mig är det bästa avkopplingen att få bläddra i ett trevligt modemagasin, slöläsa och kolla på bilderna. Få lite inspiration eller tvärtom. Förfasas över dubbelmoralen men samtidigt inse att jag är en del i det hela eftersom jag ändå köper dem. Det är inte ovanligt att jag läser dem bakifrån och fram, varför vet jag inte. Den ytlighet som de skänker är hur som helst en skön kontrast till det yrke jag valt.


Finfredag

Slutade två idag, vilken lyx!  Vi var några tappra som jobbade idag, de allra flesta hade tagit ledigt. Nu är jag hemma och väntar på finbesök i form av bror med familj. Sötaste, finaste lilla F, min guddotter kommer. Prestent ska hon få, hoppas att den går hem. Nu är det alltså helg. Inga planer förutom helgens besök. Jo förresten, på söndag har vi bjudit hem P:s bror med familj på brunch. Men mellan besöken ska vi mest ta det lugnt. Det behöver vi. Utarbetade efter två månader. ;-)

Happy joy

Lyckan är total när jag tittar på klockan och ser att den är kvart över nio. Därmed är det legitimt att gå och lägga sig i min värld. Natti, natti.

Pippi

Jag tänker att alla borde vara lite mer som Pippi. Lite tvärsemot, lite mer obrydda, lite mer livfulla.

image189


Säger fröken som har trygghet som livsmål. Men det vore allt kul att vara lite mer som Pippi. Jag är i alla fall rödhårig. Jag har också haft en vit häst, dock inte en prickig sådan. Men där slutar nog likheterna.

1 maj

Det är första maj. P är och spelar golf, dagen till ära. Jag celebrerar genom att sova länge, tvätta och titta på Våra bästa år och Glamour. What a lovely day.

RSS 2.0