Se upp i spåret!

Det är förbannat roligt att åka längdskidor! Men snabb, det är jag inte. De enda jag åkte om var två barn, gissningsvis max 6 år gamla. Oh well, varför fokusera på det? Det är ju skoj!! Jag kan rapportera att alla längdskidsgadgets som jag fick i födelsedagspresent är grymma!

Dagens fem

Vintersport
Sagoläsning
Rusta
Färre minusgrader
Mamma i telefon

Nu dansas julen ut

Lika mysigt som det är att plocka fram julen i början av advent, lika befriande är det att städa ut julsakerna. Rent, vitt och fräscht. Eftersom kylan håller världen i ett järngrepp har vi stannat inne hitintills idag. Varvat städning med vintersport på TV. Jag gillar.

minusgrader

OK. Jag återtar rodret vid skutan igen. Tänkte ägna ngn mening åt denna kyla. Det är ta mig tusan iskallt nu. Kallt, kallt, kallt! Vi hade tänkt att ge oss ut i skidspåret imorgon eftersom det är en ledig dag (!) men jag vet inte om det blir så trevligt med tanke på temperaturen. Vi får se, skiner solen kan det kanske det kommer locka ändå. Vi är riktiga skidproffs! Supersnabba.

Vinterdag!

Ett så kallat gästinlägg. Pärra sitter vid tangenterna.

Dagen har varit fullspäckad med vintriga aktiviteter. På förmiddagen åkte vi ut och åkte längdskidor. Tog ett spår utanför stan mest för att undvika att stöta på personer man skulle råka känna. Problem tillstötte omedelbart när vi inte riktigt förstod vart vi skulle åka. Det slutade med att vi förmodligen åkte åt fel håll då vi mötte en karl som åkte i motsatt riktning. Det är högertrafik som gäller ute i spåren, bara så ni vet ungdomar. Tekniken sitter ju inte heller riktigt även fast jag kände mig som Petter Nortug när jag "sprang" den första metern på varje backe. Den andra metern, och resterande meter ska tilläggas, var jag trött och "gick" igen. Eller jag körde på ettans växel menar jag. Vi tog oss runt en kortare sträcka och sedan hemfärd för dusch och bastu. Vilade en stund och åkte sedan stjärtlapp med barnen utanför huset. Barn blir ju vansinniga när de närmar sig en pulkabacke. De skriker rätt ut och kastar sig i dödsförakt ut för stup utan att blinka. Eller är det jag som börjar bli gammal och ser faror lura runt varje hörn. Avslutade dagen hemma hos J och A med god lasagne. Idag har varit en bra dag.

Simma lugnt kamrater!


RSS 2.0