Hus, tack!

Dagar som denna, när solen bara strålar och det är fint, fint, fint ute kan jag önska att jag hade ett eget hus där jag kunde sitta på verandan och sola vid hemkomst från jobbet. Istället för att bo några våningar upp i ett hyreshus. Visst, jag vill allt som oftast bo i hus, men en dag som idag blir det extra påtagligt. Uppvuxen på i skogen som jag är kommer nog aldrig stan kännas som det optimala valet.  Jo, jag känner mig lite gnällig idag.

Dagens

En kväll som denna är jag så oerhört glad över att vara just här, att leva just mitt liv. Ni vet när saker och ting känns så där enkla och lätta.

Godkväll.

En helg i sus och dus

Hemma igen efter en supertrevlig helg i Stockholm. Det blev en riktigt semesterliknande helg med ett lugnt tempo, lunch ute, supergod middag på ett fantastiskt litet creperie i Vasastan och en hel del shopping. I fredags tog vi tunnelbanan direkt till Tantolunden där syster, svåger och en massa kompisar till dem satt och after workade i solen. Idag var jag och klippte mig hos jätteduktiga Anna på Corinne & friends. Borta bra men hemma bäst. Nu är vi hemma i lugnet igen, trötta men glada och nöjda.

1-åring och packning

Var iväg på 1-årskalas efter jobbet idag. En strålande, söt 1-åring som tycker det är roligare med snörena och presentpappret (kan ju ätas) än själva innehållet i paketen.

Imorgon är det fredag och då sätter vi oss på tåget mot Hufvudstaden när jobbandet är klart. Ska hälsa på storasyster med äkta karl och passa på att klippa håret på bästa Corinne & friends. På lördag kväll har vi bestämt att vi ska gå ut och äta på creperie. Måste nog ha röda läppar, randig tröja och basker då. För att se lite french ut, sådär. Nja, kanske skippar baskern, men kör på resten. We´ll see.

Uppdatering: Sisådärja. Nu har jag röda naglar också. Redo för lite glamour.

Klockan är mycket

Men här sitter jag i godan ro framför datorn. Bäst att packa ihop och gå till jobbet. Jag kan rapportera om ännu en vacker dag med strålande solsken!


The little things

När jag kom hem från jobbet idag låg ett brev innanför dörren. Ett fint, handskrivet brev på rosa brevpapper med älvor på från bästa T. Då blev jag glad. Tack, rara du.

image188

Igår...

...tvättade de gatorna när jag gick till jobbet på morgonen. På kvällen var vi på årets grillpremiär. Vi satt ute på en veranda i solen som värmde nästan till klockan åtta. Fantastiskt. Idag skiner solen igen. Jag ska snart gå till jobbet.


Listlover

Lista lånad här.

ALLMÄNT


Piercingar: Nope.

Tatueringar: Nej

Längd: sisådär 160 cm.

Skostorlek: 38

Hårfärg: Fake readhead

Är du kär i någon: Ja.

Önskar du att du bodde någon annanstans: Nix

Tycker andra att du är attraktiv: P

Vilket shampoo använder du: Just nu Head & shoulders, i brist på besök hos frisören

Vilken parfym använder du: Lovely - Sarah Jessica Parker

Vad är du rädd för: Ormar

Gillar du att tvätta: Det är inte den värsta hemsysslan

Gillar du Berg-och-Dalbana: Ja!!


SENASTE...

Film du hyrde: Vet inte, den senaste jag såg var Breach, idag faktiskt.

Film du köpte: Music & lyrics. Den var rätt dålig om ni frågar mig.

Låten du lyssnade på: Pretty woman, ett you tube-klipp på en blogg

Låten du hade på hjärnan: Ovan nämnda, eftersom jag skrev om den...

Låten du laddade ner: Minns ej

Personen du ringde: Bror min

TV program du tittade på: LA inc. Jag kan inte låta bli att tycka om de där tatueringsprogrammen


FAVORIT(er)...

Mat: Raclette

Låt: Kents "Utan dina andetag".

Sak att göra: Läsa, leka, leva

Sport: Hästhoppning. Jag är ju faktiskt en gammal hästtjej. Sedan tycker jag om att titta på friidrott, alpint och konståkning. Det sista är lite konstigt, kanske...

Dryck: Alkoholhaltigt: Gin & tonic Non-alcoholic: Bubbelvatten med citronsmak

Kläder: Svarta och randiga sådana

Film: När jag var yngre svarade jag alltid Stand by me, men nu vet jag inte riktigt...

Bil: Tja, vi ska ju köpa en Volvo så småningom...

ANTAL...
Gånger du varit kär: På riktigt bara en gång. P är min stora kärlek.

Gånger ditt namn varit med i tidningen: Några gånger

Ärr du har på kroppen: Fyra


SENASTE...

Bok du läste: Läser "främling på tåg" just nu.

Personen du fick mail av: Min gamla korridorskompis!

Personen du fick brev av: Ett riktigt handskriven var från bästa T.

Personen du fick sms av: fick MMS från mami imorse.

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Alla tillsammans var i julas


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Promenerat, ätit Lakritspuck, kastat macka, druckit kaffe, tvättat, lagat mat, sett på film...

Var det kul: En riktigt bra söndag har det varit!

Hur tidigt stiger du upp: Vardagar vid halv sju.

Gillar du att slåss: Nej, det kan jag väl inte påstå.

Vad ska du göra ikväll: Inte mycket

Är du seriös: Ja.

Vad är du allergisk mot: Inget.

Var har du ont: Ingenstans

Använder du hårspray: Väldigt sällan.

Kan du stå på händer: Nä

Favoritserie: SATC


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Det varierar, mest socker tror jag dock...

Gillar du ketchup: Nej, inte speciellt mycket.

Är du glad nu: Det är OK.

Var du glad igår: Ja

Känner du någon som jobbar på sjukhus: Jo.

Vad dansar du till: 80-tals hits helst. Men det mesta som svänger.

Stockholm är: trevlig att besöka, men jag känner ingen längtan att bo där.

Göteborg är: Också en trevlig stad!

Kan du sjunga: Tyvärr inte.

Mer värt än guld: Kärlek, om jag får vara lite kliché

Spaghetti eller makaroner: Spaghetti.

Ett land jag helst vill besöka: Irland

Ska bli skoj: Stockholm nästa helg

Ska inte bli skoj: Vet inget speciellt just nu.

Sparar till: En bil!

Pålägg som gäller: Mest ost, tråkigt nog.

Dagens dryck: Vatten med citron i.


Vädret vände...

...och som i ett trollslag blev det helt plötsligt som sommar. Helt fantastiskt. Vi var ute och promenerade tidigare idag och konstaterade att det var för varmt för att ha jacka på sig. Vi gick en sväng runt om stan, stannade till och köpte varsin Lakritspuck (ett kärt återseende, I must say), promenerade vidare ner mot sjön och stannade slutligen till vid ett bord längs med sjökanten. Där satt vi och tittade på vattnet, på båtar, en dykare som kollade något vid båtplatserna, en spindel, ett gäng fiskmåsar och på andra människor som kom och gick. Innan vi gick därifrån gick vi ner till sjökanten och kastade macka. Jag var så där bra, ska jag väl erkänna, men det var väldigt roligt och vi hittade perfekta mackstenar, platta och bra.

Hemma i lägenheten har vi öppet i två väderstreck, gardinerna fladdrar lite lätt och det är så där härligt friskt. Jag satt i köket och åt lunch, drack vatten med citron i, lyssnade på den här och läste den här. Det känns som sommar.


Lyx

Det är lördag, vilket kommer innebära en liten sväng till en möbel och diverse annat krafs-affär. Förhoppningsvis träffar vi P:s rara brorsbarn och leker lite med dem.

Vi har ätit god helgfrukost här på morgonen tillsammans med Lasse på Nyhetsmorgon. Smörgåsar, ägg, juice, kaffe och björnbärssmoothie. Very luscious.

Veckan är slut och jag likaså

Det är fredag och det är så fantastiskt skönt. Jag har varit galet trött hela den här veckan. Det har nog aldrig kännts skönare än så här med en lugn, helt obokad helg framför mig. Oj, vad det ska bli skönt med sovmorgon. Sova, sova, sova.

Peace.

Tiden flyger

Jag säger bara det. Ska tiden gå så här fort resten av livet nu? Det är en något skrämmande tanke.

Mat

Jag bara älskar att titta på Nigella. Hon är så fantastiskt passionerat entusiastisk när hon pratar om sin matlagning och så ser hon så där busigt glad ut. Man kan lära sig ett och annat av att titta på programmet också, som att ciabatta betyder toffel, till exempel. 

image186

Tisdagstema (fastän det är onsdag)

Veckans tisdagstema är himmel. Jag kan inte låta bli att visa en favorit i repris, ett foto som jag tog genom mitt fönster när jag låg och lyssnade på Sommar på P1, om jag inte minns fel.

image185

...

Ibland kan jag förundras över hur mycket ointressant information som jag delar med mig av här på bloggen. Men det är väl inte bättre än att jag är precis så tråkig. Tråktant.  26 år.  Men tråkigt är bra, tycker jag.

slut (som i trött/utsjasad, inte slampa)

Oh, lord. Jag är helt slut. Tuppen gol (gal i imperfekt?) som sagt tidigt imorse, men jag lyckades halvslumra en bit av tågresan, vilket är otroligt för att vara jag. Jag kan absolut inte sova så där sittandes, men att halvslumra brukar jag inte heller göra. Jag är imponerad över folk som kan sitta och sova. Det går bara inte för mig. Jag måste få upp benen på något vis och luta huvudet mot något, vilket möjligtvis resulterar i en mikrosekunds sömn, men slutar med väldigt ont i nacken (och övriga kroppen också, för den delen).
 
However, kursen var så där, ärligt talat. Lite misslyckat med att dubbelt så många än väntat dök upp, vilket spolierade föreläsarnas planer eftersom de hade tänkt sig mer diskussion och då är det inte så lämpligt med för många personer.

Nu har jag fått middag, P lagade lasagne. Mycket gott och bra matlådemat. Nu ska jag krascha framför TV:n.

Peace.

Söndagsgöra

Tvättid. Vi hade ett riktigt monsterberg till tvätt ikväll. Sådär skoj. Men riktigt skönt att ha P hemma igen och då blir det mesta blir trevligt. Han saknas mycket när han är iväg.

Imorgon är det tidigt start, ska åka med ett tåg vid sjusnåret och tanken är att jag ska hinna till jobbet dessförinnan. Sweet. Vilken tur att jag kan sitta och vila mig i form en timme på tåget då. Så kommer jag fram, pigg och fräsch som en nyponros.

Nu och för alltid

Som jag älskade den här filmen. Jag borde allt försöka få tag på den på något vis.

Now & then


Seg

P och jag var på after work och åt god middag ute igår. Massor av folk var ute, trevligt att det kan vara lite hålligång även i en liten stad. Träffade på chefen där också, kände mig oerhört vuxen. Trots att hennes make kommenterade att jag var så ung. "Finns det så unga personer i ditt yrke!?" Haha, men så är jag ju purfräsch också.

Nu sitter jag i morgonrocken, är lite seg och trött men springer runt och städar och fixar eftersom jag ska få finbesök snart. P åkte med tåget vid halv nio imorse, han for till Örebro för att hänga med M:s karl, medan M kommer hit. I sällskap med två damer till. Skoj!

Ha en jättetrevlig helg nu, alla prinsar och prinsessor!

image184


Allvarligt talat

Den här baddräkten är kanske det finaste jag sett. Alldeles bedårande. Den får mig att tänka på en rosa badräkt med vita prickar och volang som jag hade när jag var liten, liten. Jag har alltid velat ha en liknande igen. Med lite volang på rumpan. Om jag skulle få för mig att lägga vettlöst mycket pengar på en badräkt så skulle jag köpa den här direkt.

image183

Bild från asos.com

mina

Det är torsdag och snart har ytterligare en arbetsvecka susat förbi. De går så fasligt fort! Till helgen kommer mina tjejer hit. T, M och I. Mina tjejer är fantastiska. Vi har delat så otroligt mycket och jag saknar dem väldigt, nu när jag flyttat ifrån dem. Många minnen har vi och det som är bäst med dem är att de alltid stått som klippor.  I helgen kommer de hit och jag ska visa dem min nya stad. Vi ska äta mat, dricka vin och umgås. Prata. Kanske dansa lite också? ;-)

En låt som funnits med sen... valborg 2005 (minst) är den här. Åh, vad den betyder mycket. Lika glad blir jag varje gång jag hör den och då vill dansa med tjejerna. Sen är det ju inte heller fel att den är en kombination av två saker som jag är väldigt svag för; det tyska språket och 80-talshits.

Ladies and gents; I give you: Nena & Kim Wilde - Anywhere, anyplace



10 april 2008

image182

in the mood

Vilket jävla vinterväder vi har fått! Dagen har varit bra, är dock hormonell som fan vilket innebär att humöret går upp, ner, ner, upp, ner igen och så kanske upp en stund. Jag är en riktig mystjej ikväll. Satte på en skiva medan jag lagade mat och blev genast på bättre humör. Att jag glömmer mellan varven vilken inverkan det har! Hur kan jag glömma det och varför lyssnar jag så lite på musik nu för tiden?

Kalas

Vi har varit på kalas ikväll. 35-årskalas. Många kalas har det varit den senaste månaden; 5-årskalas, 3-årskalas, 35-årskalas idag och vi ska på ytterligare ett kalas innan månaden är slut. Alla inom samma familj. Nu är jag som vanligt vid den här tiden på kvällen trött. Jag skulle ju kunna skylla på att jag är en yrkesarbetande kvinna nu (och har lekt med tre ungar), men jag har ju liksom alltid varit så här kvällstrött. Det är alltid lika härligt att gå och lägga sig.

Duktig?

Det är när man verkligen, verkligen inte vill ut och springa och ändå gör det som man är som allra, allra duktigast. Jag var allra, allra duktigast idag.



Man skulle kunna tro att julen nalkas

Det snöar! Inte lite utan mycket.  En ny arbetsvecka stundar, snart dags att gå. Vi hörs!

Back on track

Jag är tillbaka i Dalariket. Iklädd blå plyschbyxor och svart fleecetröja läser jag de bloggar jag inte tittat på under helgen. Det var riktigt trevligt att spendera helgen i föräldrahemmet. Sitta på verandan tidigt på morgonen, gå underbart sköna promenader med världens bästa hund, äta god mat, umgås med familjen, bada bubbelbad (medan P och lillasyster såg på Saw 4 som jag aldrig i världen skulle komma på tanken att titta på) och bara vara. Det var riktigt skönt! P:s föräldrar kom ner till lunch idag, vilket innebär att vi kunde åka med dem tillbaka och slapp tåget med krångliga tågbyten. Det uppskattades. Nu är jag som sagt tillbaka hemma. Home is where my heart is. Cheesy men sant.

Hänt idag

Jag har fått kåda i håret idag.

Diva är nybadad och fin. Hon är vacker som en dag nu.

Lilla fågel

Nej men. Sitter här och tittar ut på skogen. En liten fågel försöker ihärdigt att ta sig in genom fönstret. Den sitter på tvättlinan och flyger sedan mot fönstret. Inte så fort att den gör illa sig, men ändå. Undrar varför. Den var borta en stund och kom sedan tillbaka. Provar lite olika fönster. Stackars liten. Hoppas att den inte skadar sig.

och

imorgon åker min ♥P och jag hem mot landet. Ska bli riktigt, rikigt skönt!

Förresten

Jag har fått en länk från Janna. Det är jag lite mallig över.

Fika

Det var en bra utbildning idag. Inte himlastormande, men bra. Kaffe med smörgås på fm och kaffe och äppelmunk på em. Jag tycker fortfarande att det är en vinst att bara få något så där. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter tycka så.

När vi stod och väntade på förmiddagskaffet började folk genast muttra och yttrade ett antal svidiga kommentarer om föreläsaren (en otroligt duktig och kompetent kvinna) som "bara försvunnit" och "hon borde väl fatta att vi står här nere och väntar". De föreställde sig att hon försvunnit upp till fikastället och inte brydde sig om att de stod där och var kaffesugna. Jag försökte föreslå att hon kanske var iväg och letade efter kaffet, men det örat ville de liksom inte lyssna på. Efter en stund kom en man som tillhörde en konferenssal längre bort fram och sade att vårt fika stod på plan 4, så då for några iväg för att hämta det. En kursdeltagare kom ner och berättade att föreläsaren susade omkring och letade efter vårt försvunna fika (MYCKET RIKTIGT!). Hon gick tillbaka och hämtade föreläsaren, kaffekorgen kom och alla fick sitt kaffe. Alla glada och nöjda. 

Jag blir vansinnigt irriterad över sådant beteende. Vuxna människor som beter sig som bortskämda snorungar. Det är motbjudande.

Jag börjar bli benägen att hålla med vår amerikanske professor. What´s with you swedes and your fika?

För trött för en fancy rubrik

Jag är beyond trött. Vissa kvällar är tröttare än andra. Ikväll är en sådan kväll. Jobbet är jätteroligt, men det tar på krafterna också.

Torsdag-fredag ska jag på utbildning med jobbet. Det låter ganska flott, eller hur?

image180
Nej, jag är inte randig i håret, försökte bara (med min enorma kreativa talang) få in lite liv i håret.

Från en blogg nära dig

Natti.

Spegel, spegel

Sjöarna här i Dalarna är som ingen annanstans. Så otroligt vackra. Jag har aldrig sett så spegelblanka sjöar som  här. Idag när jag och P var ute och sprang (så fick jag det sagt också) längs med sjön idag var det så förbannat fint.

Nu har jag fått fruktsallad också.

Tips från kafferasten

En fördel med att jobba tillsammans med en massa medelålders och åldrarna där över är att man får matnyttiga tips på kafferasterna. Till exempel att Willys tvättmedel är bäst i test. Kan vara bra att veta nästa gång man ska handla det. Nu vet ni också. Bra va?

Äntligen

Här har man fått en ny, fin design på bloggen av lillasyster och så tar blogg.se och stänger ner. Dåligt. Det tog ett tag för mig att lägga ihop 1+1, det vill säga att anledningen till att mina favoritbloggare inte producerade något och att jag inte kunde komma in på bloggen var densamma. Ibland är man bra trög.

Igår var vädret trist och regnigt. Idag är det strålande solsken. Jag väntar på att prins P ska komma hem så att vi kan komma ut tillsammans. Ut på en tur. Till helgen ska vi hem till mami, papi och lillasyster. Det ser jag fram emot! Jag har inte varit ute på landet sedan...när var det? Inte sedan jag flyttade iaf. Ibland är mitt minne som hos en hund. Bara nutid och det som var innan. Men allt som oftast är jag även i framtiden. Oroar mig. För saker som jag inte kan påverka. Det kan tyckas onödigt. Det tycker även jag, men ack så svårt det är att dra sig tillbaka till här och nu. Mindfulness. Jag övar ständigt.

RSS 2.0