Snabbrapport

Besöket var mycket lyckat, tycker jag! Jättekul att träffa dem båda! Idag var det jobb igen, och nu har jag bara två dagar kvar på sommarschemat. Ganska lyxigt. Ser fram emot ledigheten. I övrigt: inget nytt.

Friendly visit

Hej igen!

Ny vecka, nya tag. Min sista vecka på jobbet faktiskt. Inte helt fel. Idag får jag celebert besök i form av min gymnasiekompis och hennes son. Ska bli så kul att ses, det var länge sen vi sågs. Lillkillen har jag inte sett sen han var bebis, och han är 6 år nu. Lyckades även byta morgondagens dagpass till kvällspasset, så då börjar jag 14.00 istället för 07.00 och behöver då inte lämna mina gäster i ottan. Sweet. Nu måste jag städa i ordning lite.

Peace out homies.

In the country

Hej från landet!

Jag trivs.

Trevlig helg!!

Wise

Jag  är inte så mycket för kloka ordspråk, tycker ofta de blir fåniga. Men den här passar bara så bra för mig, jag är ju the worrying kind:

"Oro är den ränta vi betalar när vi lånar bekymmer från morgondagen".

Helg!

Wihoo! Ledig hela helgen! Åker som jag skrev hem till mina föräldrar med P i helgen. Ska bli mycket trevligt. Just nu hejar jag på little sis som tävlar i golf, och det går bra så nu är det bara att hålla tummarna för slutet av tävlingen! Hon är så bra! ♥

Sommarkväll

Vilken fin kväll det blev! Jag skulle träffa kompis J, men istället för att ses hemma hos mig gick vi en skön promenad in till stan och köpte italiensk glass, för att sen gå hem. Supermysigt, man får verkligen ta till vara på de fina kvällarna! Vad glad jag blir av att träffa kompisar! Imorgon får jag även träffa efterlängtade ♥P igen. Vi ska åka hem till mina föräldrar och hälsa på, har inte varit där på hela sommaren, så det ser jag verkligen fram emot. Börjar verkligen se slutet på den långa jobbperioden som bitvis har inneburit mycket ensamtid. Ensamtid är verkligen behövligt, men har känt nu på slutet att det har blivit aningens för mycket av den varan.

tvätta

Från jobb till tvätt. Vilket slitliv ;)

Tänk vad fort man ställer om sig. Från gnällande och suckande över pluggandet och all stress det innebär, till att sucka över jobbet. Så vill jag inte vara!

Anslagstavlan

Kommer ni ihåg anslagstavlan!? Av någon anledning tyckte jag om att titta på det som liten. Åh, så dök det upp idag på TV:n, jag trodde inte det fanns kvar! Så himla torrt, men ack så nostalgiskt! Det var en himla märklig snutt om att använda cykelhjälm dock. Det avslutades med "Har du något att vara rädd om?" Eh!?!

I blåbärsskogen

Jag har varit ute och plockat blåbär! Trevlig sysselsättning, måste jag säga! Jag satt där uppe i skogen, såg golfbanan genom träden och människorna långt där nere som var ute och spelade. Jag såg dem, men tror inte att de såg mig. Det påminde mig om hur mycket jag tyckte om att smyga på folk som liten. Jag och min kompis smög ganska mycket på folk, till deras förtret.. Nu står en blåbärspaj i ugnen. Härligt. Senare idag blir det lunch på stan med rara I & M.


Morgonstund

God morgon!

Slutade sju imorse, så här sitter jag nu med en kopp te framför datorn. Skönt med en ledig dag framför mig! Får se vad den har att erbjuda.

På skoj

Det förra jag skrev var inte så allvarligt menat. Bara på skoj.

Idag har jag vaknat sent, skönt! Ska iväg till jobbet sen, jobbar kväll och sen journatt. Sen när jag går av imorgon bitti är jag således ledig hela dagen. Sweet!

Usch och fy

Ni vet sådana där gummiskor som alla springer omkring med just nu? Jag tycker de är fula. OK att ha på sig i trädggården, möjligtvis. Men helst inte. Jag blir arg när jag ser folk som springer omkring med sådana på stan eller i affären. Vuxna människor. Jag tycker vi göra alla en tjänst, samlar ihop dem, smälter ner dem och gör studsbollar av dem.

Nobody puts baby in the corner

Tittar på "Dirty dancing" för sjuhundraelfte gången.

image26

Något som lillasyster och jag försökt oss på hur många gånger som helst, men aldrig riktigt lyckats med.. ;)

Snyggt matchat

Men kepsen kan jag vara utan.

image25

Bild från people.com


Måndag med Marilyn

Kom hem nu på morgonkvisten efter en kväll och sovande journatt på jobbet. Rätt trevligt att komma hem så pass tidigt och sen ha gjort sitt jobb för dagen. Tittade på ett inspelat program om Marilyn Monroe. Efter att ha läst Blonde av Joyce Carol Oates är jag lite fascinerad över hennes livsöde, tragiskt men ändå mångbottnat.



Tre väldigt olika bilder av samma människa. (klicka på bilderna för att se större versioner)

Nu börja en ny vecka hörrni! Vi ser till att det blir en bra en, eller hur?

Glad lördag

Jobbet avklarat för idag, nu väntar en helkväll med finaste P och en dag tillsammans imorgon, börjar inte jobba förrän 15.30 då. Härligt! Trevlig helg!!

Fredagkväll

Det är en sådan där fin kväll ikväll, soligt och varmt. Mysigt, helt enkelt. Försöker verkligen vara mindful och inte tänka på jobb eller det faktum att många som jag gick förbi var på väg till fest och inte bara på väg till mataffären som jag var. Men, jag ser verkligen fram emot att P ska komma. ♥ Ikväll får jag vara lite mer kvällspigg, för han kommer sent.

Lyssna

Har precis lyssnat klart på Mark Levengoods program. Missa för guds skull inte det. Fan-tast-iskt.

MMS från mig

Det här är vad jag ser från mitt fönster när jag ligger på sängen och lyssnar på Mark Levengoods program från P1 Sommar.
image21

Day off

God förmiddag! Härligt, härligt att vara ledig idag. solen skiner utanför, men än tänker jag inte gå ut. Blir en promenad in till stan, ska fixa lite saker åt P, sen en promenad tillbaka. Det blir skönt! Ikväll kommer P hit igen, lovely! Ha en fin dag alla!

Boktipset

Jag har läst "Bitterfittan" av Maria Sveland. Den handlar i stort om svårigheten att behålla jämställdheten i ett förhållande när man skaffar barn. Läsvärd.

P1 Sommar

Nu när jag är s där trött lägger jag migg på sängen och lyssnar på gamla program från P1 Sommar. Helt perfekt. Storasyster tipsade om att programmen kan hittas på nätet (kolla i 30-dagarsarkivet). Det är det bästa med SR och SVT, man kan hitta roliga klipp och som nu lyssna på gamla program. Jag har missat alla program av "Sommar", men det gör ju ingenting! Har hittills lyssnat på Camilla Läckberg och Anja Pärsson (något för dig little sis!).

Yeah baby!

Lånar T:s favorituttryck, för det är ungefär så jag känner mig. Jag har slutat jobba för dagen och är ledig imorgon. jag är så glad så att man skulle kunna tro att jag ska ha semester. Glädjen är kanske lite överdimensionerad för en dags ledigt.  
 
image20

Blått är flott

image19

(Bild från people.com)

Dagens status

Trött, trött, trött... Längtar till fredag, för då är jag ledig igen.

Back again...

Det var så trevligt med en dag i storstan tillsammans med storayster! Vi var på stan hela dagen igår, promenerade och cyklade runt överallt! Är dock sjukt trött nu trots att vi höll oss hemma igår kväll. Skulle nog behöva en dag ledigt till, men icke. Ska streta iväg till jobbet snart, känns såååå tungt. En timme tidigare än vad som stod på schemat, för de var en personal kort. Blä.


L-E-D-I-G

Yes, yes, yes. Imorgon är jag ledig, fri som fågeln! Ända till tisdag kl 14. Ska till storstan och gå på stan med storasyster, ursprungsskälet var att leta klänning till bröllopet. Nu har jag förmodligen hittat min, om inte något ännu bättre trillar ner i huvudet på mig. Men annars blir det allmänt kollande, syster ska leta klänning till ett bröllop som hon ska gå på (inte hennes eget, det har hon så klart en annan till).

"Så klart" för mig osökt in på ett gammalt gymnasieminne. Vi lurade i en klasskompis att texten till Petters gamla dänga lydde: "Händerna på täcket, så klart!". Så det gick hon och sjöng en hel kväll. Oerhört roligt var det då och det tycker jag nog fortfarande att det är.

Underhållning

Alex Schulman och hans tjej Katrin Zytomierska har varsina bloggar som är vansinnigt underhållande. De är så hårda mot varandra och alla andra och de skriver fantastiskt roligt.

T.ex. det här inlägget. Eller det här.

Saturday night

Var och fikade med J på stan efter jobbet idag. Trevligt att hitta på något så att det inte bara blir jobbet och hem vareviga dag.. . Roligt var det! Är hemma igen nu, ska strax äta middag. Har ju inte så mycket pengar just nu, men slog till på stort och köpte en mjölk på vägen hem. Lyxa lite, det är ju ändå lördag.. ;) Ha ha.

Star quality

image18

Eftersom det matchar bloggen så bra var jag tvungen att sno den här stjärnan från little sis.  För en lite mer glamourös fredag. För mig blir det potatisbullar, not so glamouros.

Fint!

Se, så fint här är. Världens bästa lillasyster har fixat och donat. TACK!!

Ny design

Jag ska få ny design på bloggen! Lillasyster ska hjälpa mig med det, supersnällt! Tusen tack, snälla rara! ♥

Hej till mitt hjärta!

♥ Howdy hey! ♥


God morgon, god morgon!

Ny dag. Inget nytt här dock. Jobbar intensivt hela juli och idag är inget undantag. Men, belöning kommer senare!

Semestertider

Nu känns det verkligen som att alla satar i hela Sverige har semester. Utom alla studenter som måste jobba då. Jag brukar roa mig med att se alla glada människor på stället där man sommarjobbar springa iväg på semester. Det är ju ingen idé att gå och längta efter något som inte är möjligt, men P och jag kallar iaf alla lediga helger tillsammans för semester, vilket gör allt lite roligare. "Vi äter på stan, det är ju semester!" Nästa år, DÅ har förhoppningsvis jag också semester, på riktigt.

Yo!

Jobbat 7-14-30 idag, gick fort och lätt! Nu är det tvätta som gäller, trist!  Vädret är ju lite bättre idag, alltid något!

Fina fisken

Är precis hemkommen från en mycket trevlig em på stan med mina fina kompisar! Så himla trevligt att få gå på stan, fika och prata. Jag hittade en jättefin klänning som jag förmodligen kommer kunna ha på bröllopet. Silverfärgad, jättefint draperad och med bra skor och smycken (och lite bättre bränna) blir det jättefint! Storasyster måste bara godkänna den först, det är ju trots allt hennes bröllop.


Att springa eller inte springa, det är frågan.

Sitter här och funderar på om jag ska ta mig ut och springa en sväng innan det är dags att äta lunch. Hjärnan försöker hitta en massa bra skäl till att inte springa; "Ska du inte kolla om du kan ändra tvättiden till nu eftersom du förmodligen inte kommer hinna hem till kl. 17 när du ska fika med M och I vid 16.15?", "Solen skiner ju nästan, det kanske är för varmt", osv. Varför ska det vara så svårt att ta sig ut när det faktiskt är skönt när man väl gör det?!? Jag inser ju att när jag skriver detta så måste jag ut. Bäst att snöra på sig skorna. Over and out.

Intressanta inlägg

Jag vill skriva intressanta, långa inlägg som är smarta, roliga och intresseväckande. Men allt som kommer ut är korta meningar om mitt tämligen vanliga liv. Åh, hur lyckas man? Jag tänkte att jag efter en tids skrivande skulle komma på vad min blogg ska nischas in på, men den inspirationen har hittills inte trillat ner i huvudet. Typiskt. Så jag får fortsätta skriva så här ett tag till.

Har jobbat idag igen, det gick bra och tiden gick tämligen fort. Har sagt att jag kan jobba lite helger i höst. Det borde jag allt orka med.

Working girl

Vad händer idag då? Jobb så klart! ;) Imorgon är jag  ledig, det ska bli skönt! Blir förmodligen en sväng på stan med kompisen I. Trevligt! Jag får inte köpa något dock, har sorgligt tomt i kassan just nu.


Hälsning

Idag får T besök av sin kära J. Hoppas att ni får fantastiskt fina dagar tillsammans!!

The best

Promenerar hem i hällregn efter en tiotimmars arbetsdag, blir dyblöt men det gör liksom ingenting för det har varit en bra dag, en dag som föregicks av en ännu bättre, superfin dag tillsammans med darling P. När jag kommer hem upptäcker jag små lappar med fina meddelanden från P här och var. Så fantastiskt fin han är. Han är bäst. Men det har jag redan sagt va?

Oh happy, happy day!

P är här nu.

Tror det blir konstutställning senare idag.

God dag

God förmiddag. Mest jobb idag, börjar 12.30 och slutar 09.00 imorgon bitti. Happy joy! Hoppas tiden går fort.

Glamour

Åh, om man ändå vore lite mer glamourös.

Another day, another lista

Hittade en lista här (underbaraste kommentaren på "Det sista du sade högt"). Jag gillar listor!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Min brorsdotter!
Vad gjorde du kl 08 imorse? Jobbade
Vad gjorde du för 15 min sedan? Satt här vid datorn.
Det sista du sa högt? "Hej då, vi ses!" (Spännande va!?, sade hej då på jobbet)
Vad har du druckit idag? Vatten, te och kaffe.
Vad var det senaste du åt? En nektarin
Vad var det senaste du köpte? Byxor på rean, svarta från åhlens.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Träfärgad (haha, jag vet, det är inte direkt en färg)
Vad är det för väder hos dig nu? Soligt, men med lite moln på himlen
Godaste glassmaken? Svårt val, beror på... Jag tycker om lakrits, choklad, kola, citron...
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag tror iaf på förälskelse vid första ögonkastet, som övergår i kärlek.
Sover du tungt? Jaaa ;)
Drömmer du mardrömmar? Ibland så.
Trivs du med ditt jobb? Har ett bra sommarjobb, och hoppas på en spännande karriär sen när jag har pluggat klart!
Favoritklädsel? Hemma - mjukt och skönt, annars blir det mycket jeans...
Favoritlåt just nu? Favoritlåtar växlar väldigt mycket, men nu är det allt Nejra - Headstrong. Tuff brutta.
Vad ser du om du tittar till höger? Höger uppåt: Mina väggfasta hyllor med diverse saker på. Höger rakt fram: väggen, höger neråt: några av mina väskor.
Vad gör dig glad just nu? Att jag är ledig.
Vad ska du göra härnäst? Traska iväg till affären
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu? Ganska neutralt, varken eller.
Favoritgodis? Blandat smågodis
Kläder just nu? Svarta mjukisar och grön t-shirt med tryck på.
Sommarplaner? Jobba, 30-årskalas, kanske någon liten resa i augusti.
Hur många kuddar sover du med? Två
Spelar du ngt instrument? har spelat cello och piano, men var ingen musikalisk stjärna...
Morgon eller nattmänniska? Morgonmänniska, jag är tokigt kvällstrött.
Vad är viktigast för dig? Att de mina och jag själv (får man skriva det?) mår bra.
Är du kittlig? Verkligen.
Snarkar du? Kanske lite... ;)
Stjärntecken? Skytt
Äckligaste insekten? ALLA!!! Jag gillar inga djur utan päls.
Stökigt el välstädat? Välstädat.
Längtar du mest efter nu? Att P ska komma hit!

Ha, måste utmana: G:G och D (jag vill ha adressen till din blogg ju!).

Jag har läst

"Genom helvetet" av Tina Nordlund. Jag fick låna boken av litte Sis, efter att hon tipsat om den. Jag brukar vara skeptisk till böcker skrivna av kändisar, men jag tyckte verkligen bra om den här. Boken är väldigt direkt och oj vad ledsen jag blev av att läsa den. Det gav en inblick i hur hennes anorektiska tankar styrde och ställde. I can recommend it.

image17

Bild från adlibris.com

Jobb

Hemma från jobbet nu. Men...oj  oj, jag har ju tvätttid nu kom jag på. För sjutton bullar! Måste rusa! Ciao!

Rapport

Jag kan meddela att det var trevligt med besök! Middag och promenad igår kväll och en sväng på stan idag. F är världens charmigaste bebis. Stora tjejen.

Imorgon är det jobb som gäller.

Finbesök

Idag har jag städat och fejat ty jag får finbesök från familjen W. Bror med fru och finaste F!

Ha ha

image16

Bilden lånad från Stockholm streetstyle - en sida där man för övrigt kan kika om man vill ha klädinspiration.

Bra start på veckan

Jobbat och joggat idag. Bra.

En bra sak, en dålig sak och ett recept

Den bra saken är att jag har haft en superfin helg uppe i Dalarna hos P! Det var verkligen jättekul och trevligt och bra. Vi var på 30-årsfest i fredags, sen har det varit lite lugnare aktiviteter med P:s familj. Vi spelade ett roligt spel hos P:s bror igår kväll, det var musikfrågesport via playstation där alla hade en dosa som man fick trycka på för att svara. Minns inte vad spelet hette, men skoj var det! Nu är jag tillbaka hemma, glad och nöjd efter en kanonhelg med P.

Den dåliga saken är att mitt cykelskrälle har fått punktering. #%#&"&"%!"%!!!! Nu får jag gå till jobbet imorgon. Visst, motion är jättebra, men det är inte kul att behöva gå hemifrån strax efter kl. 06.00 för att hinna till jobbet som börjar 07.00. Får leta upp en cykelreparatör när jag slutat imorgon som kan laga däcket snabbt. För jag kan inte själv.

Slutligen kommer då receptet, jag improviserade lite ikväll.

Yoghurtpannkakor med banan och kanel.
(1 person)

1 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl mjölk
1 dl naturell lättyyoghurt
1 ägg
1 banan
Kanel

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt yoghurten och till sist ägget. Vispa. Häll smeten i pannan, lägg på några skivor banan innan smeten stelnat och strö lite kanel över. Vänd och stek som vanligt.

 

RSS 2.0