All work

Uppe med tuppen, ska träffa M på skolan idag för en härlig heldag där ;)Vi har en del att stå i, så det är nog lika bra. Men idag är det ju fredag, så sen är det härlig, ledig helg. Nice.

Donnerstag

Torsdag morgon. Snart kommer M för fortsatt jobb. Hoppas på en bra och produktiv dag! Nu börjar helgen närma sig, skönt! Ser fram emot en helg i Dalarna, P:s kompisgäng firar ytterligare en 30-åring så det blir kalas på lördag. Känns alltid lite som semester att åka iväg en sväng, så det ska bli trevligt! Sen far vi till Strängnäs på söndag, för little sis fyller 18! Busy weekend, men bara en massa skoj!

Men först: skriva, skriva, skriva!

Ajaj

Attans att både Holm och Kallur kom 4:a. Åh, vad nördigt att skriva om det här.

image35

Haha, bilden ger en känsla av att de leker den där leken "Frys". Ni vet den man lekte som liten där alla sprang runt tills någon sade "frys" och då skulle alla stå stilla. Jobbig position för häcklöperskorna.

(bild från dn.se)

Trevande

Puh. Vi segar och trevar oss fram med arbetet. Iofs bara andra dagen efter sommaren, men lite framåt gick vi iaf idag. Inte fullt så mycket bomull i huvudet. Men shit, hur ska detta gå!? Det är nog fullt normalt att ha den här känslan så här i början, men jag är inte vän med kaos. Inte alls. Även om man rent existentiellt så klart ska dra nytta av det.

God tisdag!

Sitter här vid datorn och väntar på att M ska komma vid 09.00. Vi tar en mjukstart och börjar lite lagom tidigt. Vi börjar med kaffe. Hoppas på bättre hjärnfunktioner idag. Vid två ska vi på ett seminarium på universitetet. Duktiga flickor.

image34

Amore

Tänk vad mysigt när ♥P är här hos mig igen.

Härdsmälta i hjärnan

Tebax hemma, nu har vi satt igång med uppsatsjobbandet. Man kan minst sagt säga att vi är aningens förvirrade och försoffade i hjärnan efter sommarledigheten. ;) Så det är fortsatt full rulle.

Working hard

Uj, uj vilken mästare jag är på att såga, skruva och mäta. Who knew? Vi har gjort massor idag! Det är riktigt roligt att lägga trall. Känner mig trött och nöjd nu. Imorgon fortsätter vi igen, hoppas att det går undan då också så att vi nästan blir klara.

Annars, inget nytt under himlen. Hoppas att ni alla har en skön helg!

Peace and love.

Snicksnack

Pappa och jag har varit och hämtat virke. Nu ska det skruvas trall! Ni kan kalla mig snickaren.


Trött

What a shocker. Godnatt.

Teknikstrul

Internet krånglade hemma, men nu är jag på landet igen och paradoxalt nog fungerar det där internettet bättre här. Helg igen. Jag ska hjälpa till att skruva trall. Det har jag aldrig gjort, får se hur det går. Hann med att storstäda hemma innnan jag åkte, blir trevligt att komma hem till en ren lägenhet. Ibland är städning en ganska trevlig syssla ändå.



Lady

image33

Boktipset

Jag har läst Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Ni som ännu inte läst: GÖR DET! Lika glad som jag är över att ha två 600-sidorsklossar kvar att läsa, lika ledsen är jag redan över att det inte kommer flera efter dem. Fantastisk.

image32

Digital design

Jag vill ha en digitalkamera. Nu, nu, nu! VIll kunna fotografera det som faller mig in. Ska kolla upp saken.

Inte van

Tänk vad trött man kan bli efter lite jobb. Tur att jag är ledig resten av dagen. ;)

Mittwoch

Så vaknar vi alla till en ny och spännande onsdag.

Höstfin

Något fint i min smak nu när hösfriskheten börjar märkas (dock inte idag, det var varmt!). Fast jag hade valt en svart kofta till.



(Bild från veckorevyn.com)

Parfym, tack

Alltså, jag tycker verkligen inte om tvättmedel utan parfym. När jag hänger tvätten vill jag att det luktar gott. Råkade köpa parfymfritt tvättmedel sist av misstag och det är jag riktigt missnöjd med. För parfymfritt innebär ju inte att det är doftfritt, det luktar bara.... inte gott.

Så nu vet ni det.


Jag är trendig

Gjorde testet som Smulan tipsade om på sin sidan, och det här är jag:

Du är TRENDIG!

Du gillar att hänga med i de senaste trenderna. Du tycker om att känna dig unik och blandar stilar som du vill, för att skapa din egen stil. Kläder och mode är ett intresse för dig och din garderob är alltid uppdaterad. 

Vi vet ju att test alltid stämmer, så ni kan vända er till mig om ni vill ha tips ;)


Med vind i håret

Cykelturen ut till vattnet var skön! Världens motvind och lite halvdåligt med luft i däcket gjorde att det var aningens tungt att cykla dit, men desto smidigare gick det hem med vinden i ryggen. Vi drack kaffe, solade och pratade. Nu sitter jag här, nyduschad och fräsch. ;) Håller på och tvättar också, skönt när det blir rent. Borde ta ett ryck med lägenheten också, men det får nog vänta. Måste känna att jag är här på riktigt först. Nu känns det mest som en mellanlandning.

Blå himmel

Solen skiner, himlen är blå. Sweet! Ska iväg på en cykeltur med J lite senare. Känner mig lite stressade, trots att jag inte har något att stressa över. Så himla trist. Är dock vid gott mod, njuter av ledigheten. Äh, nu verkar det som att jag säger emot mig själv. Men, så är det. Snurrigt inlägg...

Här går det undan

Oj, oj. Har visst fortfarande inte kommit iväg. Hoppsan. Men nu, kära vänner går jag iväg till brevlådan och därefter affären.

image30

Busy

Tänk att man kan ha så mycket att göra trots att man är ledig. Har inte kommit utanför dörren än. Ska ut en sväng nu dock och posta brev, boka tvättid och hämta post. Hoppas alla mår fint!

En liten påminnelse så här en måndag:

image29

Borta bra men hemma bäst

Jag älskar hemma. Vet ni vad? Midnattsloppet gick bra! Jag sprang hela, och det var roligt! Det trodde jag aldrig.

Back home nu. Väldigt skönt, rutinerna kickar igång så smått den kommande veckan. Nästa helg ska jag hem och spika skruva (rätt ska vara rätt, eller hur Big A?) trall.

Såååå trött.

Help

Är i Stockholm nu, ikväll är det dags. Ett ord: hjälp.

Dagen före

Testade milen idag, om än i ett väldigt lugnt tempo för att undvika träningsvärk och trötthet i benen inför imorgon. Mest för att få känna på hur långt det är. Visst, borde ha gjorts tidigare men har känt så mycket motstånd för det satans loppet att det inte varit aktuellt. Men, det var helt OK och både P och jag känner oss rätt hoppfulla ändå inför morgondagen. Inga stordåd krävs, då är det inte heller så farligt. Men det lär ändå bli dödsjobbigt. För alla oinvigda ska jag, P, storasyster och hennes karl springa Midnattsloppet imorgon kväll. Bara namnet känns sisådär, jag är ju så fruktansvärt kvällstrött. Sänd en tanke imorgon kväll, jag kommer behöva lite mental support.

Peace and love.

Åååh!

Det blir ugnsbakade morötter, rödlök och klyftpotatis med fläskfilé och kantarellsås!!

Trötter

Har varit på utflykt till moster idag. Trevligt! Därefter har inte mycket vettigt blivit gjort. Är väldigt trött.Det blir eventuellt en svampletartur i skogen senare. Spännande va?

Äppeldag

Idag ska vi ha en riktigt äppeldag. Äppelkaka och äppelmos. Jag tycker om att fixa och greja med sådant. Har varit ute med hundarna på morgonkvisten, sedan har vi suttit på verandan och läst. Mys.

Lantluft

Livet på landet gör en trött! Har varit en bra dag med morgonpromenad med hundarna därefter lite smågrejande innan jag åkte in till stan för att hämta P vid tåget. Har därefter burit en himla massa brädor till den nya trallen. Nu blir det kvällsmys med TV och fortsatt läsande av Camilla Läckbergs "Olycksfågeln". Trevlig afton!


Brödrecept

Bakade bröd till kvällens gazpacho som mamma gjort. De står i ugnen nu, hoppas på bra resultat! Jag bytte ut fullkornsvetemjölet mot lika delar dinkelsikt och fullkornsrågmjöl, man får ta lite mer mjöl då för att få proportionerna att stämma.

Receptet delar jag med mig av här, det blir 16-18 bullar:

½ paket (25 g) jäst
3½ dl vatten, 37°C
25 g smör eller margarin
1 tsk salt
1 msk brödsirap
500 g (ca 8 dl) fullkornsvetemjöl
1 dl hackad blandad frukt, russin och eller hasselnötter
Garnering: solros-, vallmo- eller sesamfrön

♥ Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och klicka i matfettet tillsammans med salt och sirap. Tillsätt mjölet men spar ½ dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig med maskin ca 4 min, för hand den dubbla tiden. Blanda i frukt/nötter mot slutet av degbearbetningen.
♥ Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
♥ Kör degen några varv i maskinen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i önskat antal bitar. Rulla dem till billar och lägga dem på bakplåtsklädd plåt. Lägg inte bullarna för tätt men ändå med möjlighet att jäsa ihop till brytbullar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min. Sätt ugnen på 225°C.
♥ Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering.
♥ Grädda mitt i ugnen, 12-15 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Kort och gott

Tjo ho!  På landet nu. Känner att jag inte riktigt är i fas med bloggandet, blir mest en massa kortfattat slidder sladder. Men, när rutinerna återvänder till Kilens liv tänker jag mig att det kommer bli superintressant här. Ha ha.

Halloj

Måndag. Ledig. Inser att jag jobbar när andra är lediga och är ledig när andras semester är slut. Idag ska jag fara till föräldrarna och hälsa på.

Enjoy the silence

Har ni haft det bra i veckan? Det har jag. Jättebra. Nu är jag tillbaka.

Howdy folks!

Nu drar jag på semester en vecka. Får se om jag får tillgång till någon dator, annars hörs vi sen! Ta hand om varandra.

image28

♥ Min fina Diva♥

Semester

Imorgon far jag till Dalarna där jag stannar en vecka. Semester får man nästan kalla det, även om det inte är en äkta betald sådan. Nu börjar min ledighet på riktigt känns det som. Hoppas på fint väder så att jag kan ta sommarens första dopp. Knasigt att det i så fall blir i augusti. I veckan fyller darling P (och brorsan hans) 30 år! Ett litet hurra i förväg kommer här. Hurra!

Går

Nej, nu går jag ut och går en sväng. Vi kanske ses där ute. Eller inte.

Trött

Det var kul ute igår! Lite dans. En drink. Men det blev lite sent, så jag är trött idag.

Back to the 80´s

Piffar till 80-talshits. Finns ingen bättre musik att piffa till.

Idag

Det  är lördag idag! Skulle lika gärna kunna vara vilken annan veckodag som helst. Tappade precis ordet för det. Heter det veckovill? Dagvill? Veckovill va? Håller på och tvättar, så har inte hunnit så långt med dagen än. Ska städa lite, sen åka in till stan en sväng. Ikväll blir det utgång med kära I. Tanzen!

Nu börjar således min ledighet. Skönt.

Säg det med en bild

image27

Ännu en dag...

...på jobbet blir det imorgon. En personal är sjuk hela helgen, så då fick jag ställa upp imorgon. Men det är helt OK.
Nu blir det snart sova så jag orkar upp imorgon! Ciao.


Lillstrumpa

Jag har mina favoritstrumpor på mig idag. En sådan sak gör mig glad!

Confession

Jag ska erkänna en sak. Jag tittar på Våra bästa år och Glamour, med glädje. Jag vet att det är kassa manus och skådespelare av tvivelaktig kvalité och intrigerna är....knepiga. Men jag gillar att titta på det.

What else is new

God morgon! Vad händer idag då? Inte så mycket, jobbar mitt sista pass på sommarschemat. Hejar på lillasyster som tävlar idag. Heja!

Tråk

Tråkigt inlägg, tråkig jag. Tråk, tråk, tråk. Vad konstigt det blir när man skriver ett ord flera gånger. Det liksom tappar sin mening.

RSS 2.0