Nu är det sommar!

Jag skriver som T: Denna otroliga frihet! Nu är tentan skriven, den var rätt svår tyckte jag. Jobbig. Men nu är det gjord, iaf. Får se hur det gick, ska jag vara lite modig så kan jag skriva att den borde ha gått... OK. Det bara att hålla tummarnai väntan på resultatet. Nu: tentafest!


Dagen D

God morgon, om det är en god morgon, som Ior sade... Jag vi får se om dagen i stort visar sig vara en god dag eller en dålig dag. Sisådär kl 18.00 kommer jag väl kunna ha ett hum om det. Tänk så skönt när jag kan sluta tjata om tentan. Sen, mina vänner, är det sommarlov!

Tänk vad roligt att ha en digitalkamera. Då skulle jag kunna fota min värld och lägga in bilder här. Något att köpa någon gång, när möjlighet finns.

Det här är resultatet

...av två terminers hårt slit och en hård avslutande 10-poängskurs i metod och statistik. Jag är sliten, håret ser ut som ett fågelbo och hyn är blek och trist. Dessutom finns det ju aldrig resurser till att köpa nya kläder så jag har alltid samma trasor. Åh, vad jag ska ta igen allt sådant när jag börjar jobba.Frågan är om bilden inte är lite för vacker. Haha.

image7

Lugnt

Det är så skönt när man har kommit till den punkten före tentan då man inte kan göra mer. Nu kan jag liksom inte försöka mer, utan det som finns där finns där, och resten är inte mycket att göra åt. Det betyder ju inte att jag vet att det kommer gå bra, för det vet jag sannerligen inte. Men nu tänker jag inte plugga mer. Nu är det bara att göra sitt bästa och se om det räcker till.

Håll tummarna imorgon, please!

Tisdag

Har varit borta hela dagen idag. Är trött nu. Ikväll blir det Ugly Betty och Desperate housewifes, avkopplande TV.
I övrigt har jag nog inte så mycket att säga för stunden, är som sagt trött och tom i huvudet. Mer än vanligt, haha.

Klippdockor

Kommer ni ihåg klippdockorna som man lekte med när man var liten? Här kan man bli fast länge, jag måste säga att jag tycker det är väldigt roande!

Som det kanske anas har pluggandet gått oerhört segt idag, ibland går det bara inte att koncentrera sig.


Svara på en massa frågor-utmaning

På uppmaning från en vän kommer detta:


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Also, the decisions may depend upon how the phenomenon examined in the experiment is conceptualized."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Inget

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Våra bästa år. Ja, skräp, jag vet, men jag tittar ändå!

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
13:05 (Ganska nära 13:21). Men jag borde ioofs ha kunnat gissa bättre med tanke på att Våra bästa år börjar tio i.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
TV:n

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår, var och handlade.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
TV (istället för att plugga, illa!)

8. Vad har du på dig?
Blå plyschmysbyxor, svart linne och svart tröja med rosa detaljer.

9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Minns inte.. kommer sällan ihåg drömmar.

10. När skrattade du senast?
Igår, med bästa P och mina kompisar!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Foton, drömfångare och två väggfasta hyllor med diverse stuff på.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Inget som jag kan komma på just nu...

13. Vad tycker du egentligen om den här utmaningen?
Den är väl rätt så ordinär

14. Vilken var den senaste filmen du såg:
Efter bröllopet av Susanne Bier. Fantastisk.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett hus!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till:
Men vad svårt!

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Lite mer rättvis fördelning av resurser, kanske?

18. Tycker du om att dansa?
Jaaa!

19. George Bush?
Knäpp man.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?
Det får jag se när det blir aktuellt. Fast jag har alltid sagt Iris och Olle, men det måste man ju bestämma tillsammans och så måste ju namnen passa till barnen i fråga.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
En begränsad period kanske.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
Välkommen, dig fick vi vänta länge på!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna
Nu känner ju inte jag så många med blogg, så jag nöjer mig med att säga G.G!

Snart där

Usch, nu är vi snart där. Kommer nog bli en nervös vecka.


Mors dag!

Grattis på mors dag, bästa mamma!

image6

Cykeln - the end.

Kom på att jag har glömt hur cykelföljetongen slutade. Efter många om och men släpade jag iväg den till en cykelreparatör för att kolla om den var lagbar, hade genom pappas hjälp fått indikationer på att den både kunde vara det och inte. På cykelverkstan sade de att mer än bara växlingsgrejen var tvungen att bytas för att det skulle bli bra, så summan av kardemumman blev att det skulle bli så pass dyrt att det inte är värt det. Gula faran och jag får alltså gå skiljda vägar. För min del blir det en framtid med en ny cykel, och gula faran får nog sluta sina dagar på... skroten?


Eländet fortsätter...

Efter att igår kväll kastat bittra blickar på människor på väg till fest, fortsätter alltså pluggandet idag. Vädret ser jättefint ut utanför, soligt, men kanske lite blåsigt. Ska gå ut en sväng lite senare.

Såg Susanne Biers "Efter bröllopet" häromkvällen. Jag tyckte mycket om den, mångbottnad och fin. Trasiga familjerelationer, men med hopp ändå. Se den!

Åh, vad jag vill ha ett jobb så att man kan leva ett normalt liv med lediga helger och lite pengar så att man faktiskt kan göra något på sin lediga tid! Är vansinnigt trött på studentlivet.

Favoriter

Här kommer några inredningsbloggar som jag gillar att läsa!

* Ljuvligt hemma 
* Lantliv i stan
* Jennys hem och harmoni
* An angel at my table

Trevlig helg!


Friday night live

5/7 rätt på DN:s nyhetstest. Ett godkänt resultat tycker jag, antal rätt kan vara betydligt sämre för mig emellanåt... Vad hade ni?

Ikväll blir det lugna gatan, men fredagsmys i form av taco´s. Gott & mysigt!

Vad gör jag här?

Vid datorn. När det är plugga som gäller? Well, drar ut lite på lunchen. Tog mig ut på en joggingtur förrut, sen lunch och nu bara kolla lite. :) Ska väl återgå till studierna. Flitens lampa ska lysa flera timmar framöver, jag lovar!

Ciao!

Nostalgi

Idag hade vi den sista föreläsningen tillsammans med klassen. Konstigt. Fyra år har svischat förbi rätt fort. Vi slutar ju inte riktigt än, men eftersom folk antingen har examensarbetet eller läser andra kurser så är alltså tiden som riktigt klass nu alltså slut.

God morgon

God morgon kamrater! Idag är det föreläsning hela dagen, sista innan tentan. Hoppas på någon matnyttig info. rörande tentan. Men då får jag nog vänta förgäves, tyvärr.

Igår fick jag blommor, bara sådär. Och glass till efterrätt. P är världens bästa.

// Lucky Kilen.

One

Den här låten är vår låt, min och P:s. Jättefin tycker jag och så klart extra speciell. Videon är också vacker.


Inget vanligt gnäll

Istället för att gnälla över tentan och annat tråk, infogar jag en fin sommarbild på vår hund Sasha. Så kan jag drömma om bättre tider!

image5

Ciao!

Nedräkning...

OK, nu börjar nedrökningen till T-E-N-T-A-N. Det hårdkörning som gäller fram till 31 maj, då hemskheten ska äga rum. Det kommer nog bli en svår tenta, men som P sade: det gäller att se det som en utmaning, för det är så klart inte omöjligt att få grepp om det.

peace.

Duktig

Jag känner mig duktig. Jag har jobbat hela helgen, vilket har varit jätteroligt! Jag tror att jag kommer trivas där. Jobbade 9-19 idag, och vet ni vad? Jag joggade hem! Min cykel är ju som bekant trasig, så jag har gått dit både igår och idag (fick gå hemifrån strax efter 06.00 igår morse...) och ikväll så bytte jag om till springkläderna och fick en 25-minuters joggtur hem. Det var riktigt skönt och det är ju en riktigt härlig kväll, solig och fin.

Längtar efter P, som kommer hem imorgon!

Hälsningar till Dalarna

Till min duktiga darling  P som kämpar och jobbar duktigt om helgerna, för att han inte kan ta fullt studielån.

image3

Helg med jobb

Efter dåligt uppdaterande kommer här ett inlägg inför helgen. Igår kväll var jag på 31-årsfest hos en tjej i klassen. Idag blir det plugg, så mycket som jag kan och hinner för lördag och söndag ska jag jobba. Ligger kanske lite illa i tiden med tanke på stundande tenta, men det blir nog bra ändå. I hope.

Nu är det lunchtime! peace out homies.

Lättirriterad?

Under kursens gång gjorde vi en fejkundersökning som undesökte typ A-beteendes samband med irritationsgrad. Typ A-beteende (kännetecknas av otålighet, tidspress och tävling, irritation och fientlighet m.m.) Hur som helst, testet gick ut på att ange hur mycket man stör sig på olika moment i stadsmiljön t.ex. människor som kör/går/cyklar mot rött, folk som går med barnvagnar i bredd, människor som talar högt i telefon på bussen, etc. Jag är i ganska hög grad en sådan person. T.ex. så stör jag mig mycket på folk som står i mitt tycke alldeles för nära i kön till kassan på matbutiken. Som om det skulle gå fortare om jag tränger mig på personen framför!?!? Jag vill egentligen inte vara en person som är så lättstörd. Det vore mycket trevligare att vara en mellow person som bara glider runt och inte bryr sig om vad andra gör. Inte för att jag bryr mig i största allmänhet, men i sådana lägen som jag nämde ovan, blir jag sur.

Ikväll ska jag steka pannkakor. Förmodligen blir de till crepes. Gott!

Kära mor

Jag gör som G.G och skriver GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA! Hoppas att du får en finfin födelsedag!

För min del blir det plugg för hela slanten. Hemma hela dagen, det är bra.

Söndagsmotion

Idag har P och  jag träffat ett annat par för badminton (jag vet, en PARaktivitet...;) ) Det var så himla skoj. Jag kan inte skryta över storslagna framgångar för min del, men jag kan ju bli bättre! Skoj var det iaf, och P och jag joggade dit, duktigt gjort tycker jag.

Jag har ju passat en fin kissekatt i helgen, han är verkligen rolig. Galen och busig och mysig på samma gång. När man bor ensam utan djur glömmer man lite bort tjusningen med att ha en annan varelse som hittar på en massa saker, rusar runt och leker med sig själv eller påhittade lekkamrater.

ciao!

Tvätt- och städdag

La casa de Kilen blir rent och fint idag. Det var way to länge sen som jag torkade golven. Kan bero på att jag inte har någon mopp eller hink, utan får låna av bästa P. Nu är golven skinande blanka (eller iaf rena).  Ni kan tänka att jag ser ut ungefär så här dagen till ära:

image2


Haha, fast utan det gula håret.

Plugghelg...

Klockan är 11:02 och den s.k. plugghelgen har inte börjat än! Lite lugn måste man väl ändå få ha först? Ska dra på mig normala kläder och sen kila upp till katten som jag vaktar i helgen. Kan ju lika  gärna sitta där och läsa en timme eller så.

Better go.

Ciao!

Wihaa!

O´boy vad vi har varit duktiga idag. Nu har vi äntligen kommit igång med PM-skrivandet. Bravo. Vi hittade flera bra forskningsartiklar som vi kan relatera vår studie till. Lovely! Och nu är det helg. Som jag skrev innan är det mest plugg. Kom dock på att det ju är hockey-semi och Eurovision Song Contest. Schlager!

It´s friday!

Fredag igen, mina vänner! Det känns som att jag mest skriver fredagsinlägg, förmodligen eftersom helgglädjen börjar smyga sig på då. Idag ska M och jag jobba med PM:et inför examensarbetet. Huamig. Men vi har det ju trevligt iaf. Hoppas vi hittar några bra artiklar också, det är så svårt att hitta ngt!

I helgen blir det fortsatt pluggande, måste ligga i nu. Lite mys ska vi nog hinna med ändå!

Lycka till på tävlingen i helgen G!

peace.

Föreläsning dagen lång

Idag är jag såååå trött. Vet inte riktigt varför, vaknade trött (vilket inte händer så ofta) och har varit fortsatt trött hela dagen. Bah! Föreläsning 9-16, med inte alltför intressant (men ack så viktigt att få koll på inför tenta och examensarbete) forskningsmetodkurs. Det är svårt att greppa det här!!!

Ska träffa min mentor på en annan föreläsning ikväll. Så nu sitter jag här och fördriver tiden innan det är dags att traska iväg till bussen. Ja, för nu kan jag ju inte cykla (bitter is my middle name)

Vill hoppa framåt i tiden, till sommaren efter en godkänd tenta. Hjälp, det kommer inte bli lätt!.

Cykeln - del 3

Jaha. Igår pumpade jag däcket på m in cykel för att se om luften skulle pysa ur däcket över natten. Till min glädje var däcket fortfarande fullt imorse och jag tänkte att det var fritt fram att cykla. För säkerhets skull lånade jag P:S pump i händelse av att däcket skulle bli platt på vägen. När jag intet ont anande skulle trampa iväg upptäckerjag istället att kedjan är knasig, vandalerna måste ha förstört den eller växelmekanismen på något sätt. SUCK! Är det ens värt att laga, cykelskrället? Jag vill ha ett nytt, glänsande exemplar!

Ikväll ska jag jobba. Snälla M har lånat ut sin cykel så att jag kan ta mig hem på sena kvällen. :)

peace.

Helg igen!!

Härliga tider, nu är det helg igen. M och jag träffades för att springa 5 km-spåret kl. 10.00 , det kändes hurtigt och bra! ;) Nu har jag fastnat lite framför datorn istället för att packa och plugga, men lite återhämtningstid kan man väl unna sig, eller?

I em tar P och jag tåget upp till Dalarna för att hälsa på hans familj där. Ikväll blir det grillning hos P:s bror med familj, då får vi se nytillskottet - mysigt!! Ska vara kvar i Dalarna över helgen, det ser jag fram emot! Det är så mycket att göra i veckorna, då behövs små utflykter extra mycket!

Ha en skön helg!!



Återfunnen

Min kära cykel återfanns igår. Ca 25 meter bort. Dock med ett trasigt däck. Det lär ju vara punka så jag måste väl lämna in den, för det vet jag inte hur man gör och ska jag försöka mig på det blir det nog aldrig gjort. Well, slutet gott ändå. Fast erkännas bör att jag redan börjat drömma om att köpa en sprillans ny cykel.

Valborgskvällen igår var skoj, men det blev sent så jag är lite trött idag.

RSS 2.0