Mot hjärtat

I eftermiddag bär det av till Dalarna! Härliga tider!

image15

AW

Har varit på after work med M ikväll, dock utan att jag hade jobbat något. ;) Jag är ju som bekant helledig den här veckan! Imorgon bär det av norrut för en helg med bästa P! Lovely!

Vad var det jag sade?

Haha, just my point.

Bebishicka

Jag var och fikade tillsammans med två klasskompisar idag. Den ena av dem är gravid och när vi satt och pratade sade hon att bebisen hade hicka. Jag fick känna på magen och det kändes! Vad häftigt det var, jag har aldrig varit med om det förrut. Så otroligt fint att få kontakt den lilla människan där inne! Vilken ära.


Tjoliho

Egentligen har jag inte så mycket att säga idag. Har småfixat hela dagen, tvättat, kopierat och så. Ikväll blir det sushi och utgång med min gamla korridorskompis J. Skoj! Är lite orolig för att jag blir trött tidigare än dem bara, jag är ju ingen nattuggla direkt.

En puss till prinsen som jobbar och sliter!

Spökhuset

Var ute på en joggingtur ikväll. Det var alldeles för länge sedan, och jag förstår inte riktigt (ärligt talat) varför jag har så svårt att ta mig ut. Hur som helst, sprang bort till min gamla löprunda tillika promenadstråk där jag och mina kompisar brukade gå. På ett ställe i skogen stod det tidigare ett fallfärdigt hus som vi kallade för spökhuset. Otäckt var det (vi är lättskrämda), särskilt på kvällen. Huset är rivet nu, vilket är synd. När jag sprang förbi där idag, upptäckte jag att man håller på och bygger ett gigantiskt timmerhus där. Personen som bygger har köpt ett gammalt hus som stått någon annans hus och har nu byggt upp det där spökhuset stod. Spännande projekt, timmerstockarna var numrerade så att man skulle se hur det skulle sättas ihop. Som ett pussel, fast lite större.

Tisdag

Har ytterligare en skön ledig dag. Idag har jag träffat J för kaffe, sen tog vi en promenad in till stan för att hämta hennes cykel på verkstan. Lite senare ska vi eventuellt spela minigolf, kan nog bli skoj även om jag är såååå dålig på det! Det säger väl alla, men jag har faktiskt inte träffat någon som är sämre än jag ännu.

För övrigt är det sannerligen en bisarr värld vi lever i. Jag skäms. Satt och tittade på ett You tube-klipp från när Paris Hilton släpptes från fängelset. Verkligen sjukt att en sådan sak får så mycket publicitet. Men jag är ju inte bättre jag, jag såg ju det även om det var pinsamt att se. En TV-reporter som spekulerade över om det är en "ny" Paris som kommer ut eller inte.


BBQ

Det blev två krukor "blomster" inhandlat. Den ena har jag redan glömt namnet på, den andra var en kruka med timjan.

Ska som sagt iväg och grilla hos en klasskompis ikväll. Tänkte grilla lax, och till det har jag gjort en potatissallad. Denna, fast min version är något modifierad. För det första är receptet halverat, för det är ju bara till mig, det är bra att den funktionen finns på tasteline även om man såklart kan räkna ut det ändå. ;) Sen hade jag inte persilja, kapris eller buljong, men det verkade bli bra ändå. Har även bytt ut gul lök mot färsk rödlök. Om ni var intresserade av att veta det. ;)

Trevlig kväll!

Blomster

Blommor är mitt senaste projekt. Ska iväg och köpa några nya etfersom mina gamla har gett upp. Inte den stora, fina jag fick av P för ett tag sen, men de andra. Jag vill ha en Mårbackapelargon, men frågan är om de är för dyra. Hope not.

Ikväll ska jag grilla hos en klasskompis. Trevligt!

Tillägg

Glömde skriva att vi på midsommardagen åkte hem till mor och far, jättegod middag! Alla var rätt så trötta, så efter middagen det blev två avsnitt av mord i sinnet. Till det jordgubbar!

Lista

Lite sysslolös, här kommer en lista (snodd från Linda K). Enjoy ;)

Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?

Som om jag skulle komma ihåg det? Förmodligen något i stil med "Åh, wow!" ;)

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Sisådär 93 kr. I´m rich, baby.


3. Vilket ord rimmar på "test"?

Fest!

4. Favoritplanet?

Har kanske lite svårt att uttala mig om andra eftersom jorden är den enda jag besökt. (Nej, jag är inte austronaut) Jag tycker dock det är lite synd att Pluto är borta, den var lite snuttig.


5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
La casa de mi padres (Översättning för er som inte är ess på spanska: Mina föräldrars hus. Ja, nu ringer så klart inte huset så där värst ofta till mig, men mina husets namn är inprogrammerat på det telefonnumret.)


6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?

Buffy the vampire slayer. Vilken sorg att serien är slut. Ja, jag är allvarlig.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Svart linne


8. Sätter du etiketter på dig själv?

Nja, mitt framtida yrke tvingar mig att vara mer mångfacetterad än så.

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?

Inga, jag har för sjutton inte skor på mig inomhus. Någon ordning får det väl vara!?


10. Ett ljust eller mörkt rum?
Ljust, det är viktigt. Men det är klart att det kan få vara mörkt när jag sover.


11. Vad gjorde du vid midnatt?

Sov som en stock.


12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?

Kontentan av det hela var att min gamla korridorskompis J gärna ville träffas i veckan, förslagsvis tisdag.

13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Stockholm torde vara närmaste Seven Eleven-stad.

14. Vilket uttryck använder du mest?
Vet inte vilket jag använder mest? Några förslag?


15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?

Darling P.


16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Min fina hund Diva imorse innan vi åkte.


17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Alkohol och koffein.


18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?

Den i kameran, men det är inte slut än vad jag vet.


19. Vilken ålder har varit bäst hittills?

Vår bästa tid är nu!


20. Din värsta fiende?

Midnattsloppet?


21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?

Brorsdottern!


22. Vad var det senaste du sa till någon?

puss, till P.

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?

Pengarna. Det är P som är Stålmannen. Då kompletterar vi varandra rätt fint. :)

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
P.


25. Senaste låten du lyssnade på?

Billy Joel - She´s always a woman.


Midsommarrapport

Tillbaka hemma efter en mycket trevlig midsommarhelg! I torsdags hämtade jag upp P vid stationen, så körde vi raka spåret (nja... med ett litet matstopp på vägen) till Torpet. Satt och pratade ett tag med syster och M, sen var alla trötta.

På midsommarafton sov vi ut, sen körde vi in till stan där vi promenerade runt lite och fikade på ett mysigt café. Vädret var som för så många andra lite sisådär, så det var en perfekt aktivitet. Sedan åkte vi hem och började ordna inför silllunchen. Vi fick sitta inomhus men de har ett jättemysigt glasverandaliknande rum där vi dukade fint! Som en liten present hade jag gjort den här sillen. Den blev god till slut, när vi justerat salthalten med lite mer honung (jag gjorde lite fel vid beredningen...) Därefter en jättegod jordgubbsdessert tillsammans med rosébubbel. Vi spelade crocket på em, P var i högform och vann stort! Jag lyckades knipa åt mig andraplatsen, det är jag mycket nöjd med! :)

Senare på kvällen (med betoning på senare) grillades det. Supertrevlig kväll! Dagen därpå regnade det, så vi gick bort till bror för att spela kort. Fick träffa sötaste brorsdotter, hon är fantastisk!

Nu har P åkt uppåt landet igen eftersom han har en jobbvecka framför sig. Jag är helt ledig, men ska träffa kompisar och ha det lugnt och skönt. På fredag åker jag upp till P! Ska snart ta och äta jordgubbar med naturell yoghurt, perfekt kvällsmat en fin sommarkväll som denna.

Hoppas att alla har haft en skön midsommar!

Midsommar

Glad midsommar allihopa! Nu drar jag till systers torp över helgen, hoppas att alla får en finfin helg! Jag måste vara lite skrytsam och säga att jag är en fena på att binda midsommarkransar, jag och lillasyster har tidigare haft som tradition att på midsommaraftons förmiddag (det lät konstigt..) cykla och samla in blommor, som jag sedan gör en krans åt henne av. Jag är inte fullt så bra på att göra en krans i Paint. ;)
image14

Going red

Sitter med en hårtoning i året, tänkte göra mig lite fin (förhoppningsvis, vi har inte sett resultatet än!) inför midsommar. Hoppas på en trevlig helg, även om vädret ser ut att kunna svika lite framför midsommaraftonens kväll. Jobbar lite imorgon också, sen är det bara att packa och vänta på att darling P ska dyka upp med tåget! Tänk, att det är imorgon! Härliga tider!

Kärlek

P är världens bästa! Ville bara säga det.

Nyklippt!

Äntligen har håret fått sin välbehövliga uppfräschning. Hann med en runda på stan också, köpte hårtoning och en ny väska! Nu ska jag snart susa vidare för lunch med min mentor, sen är det jobb som gäller!
 
Fint väder idag, enjoy!

Ensam hemma

Har ju varit ensam hemma på landet nästan en vecka, men då hade jag iaf hundarna som sällskap. Det är lite extra tyst i lägenheten, trots TV och datorns ljud. Men jag vänjer mig. Imorgon ska jag klippa mig, välbehövligt! Hoppas frisörskan får till det bra. Ska sedan luncha med min mentor innan jag börjar jobba kl. 14.

Ordningen är för övrigt återställd, sitter med mina blå plyschmysbrallor på framför datorn. Inte för att jag alltid sitter framför datorn, men mysbrallorna är allt som oftast på när jag är hemma. Inte så hot kanske.

Tillbaka till mitt

Åker hem till mig idag igen efter lunch. Ska få låna bil, vilket är oerhört skönt och lyxigt! Tack, tack! Vädret är fortfarande lite grått och regnigt (så väldigt svenskt att skriva om vädret, men jag gillar ju det tråkiga och vardagliga) men det gör mig som vanligt inget alls. Det doftar så friskt och fint när det sommarregnar. Åh, jag märker hur tråkigt och pretentiöst det här inlägget blir, men jag har nog inte så mycket att säga egentligen.

Har en liten hög med sommarläsning med mig hem, trevligt!

Söndag och regn

Har varit i systerns och hennes blivande makes torp i helgen. Så gulligt och de har gjort tomten väldigt fin på kort tid, den var helt igenväxt när de tog över stället. Igår var det relativt soligt, vi grejade lite ute, drog grenar och sådant, faktiskt roligt! På kvällen kom hela familjen; mamma, pappa, lillasyster, bror med fru och barn. P saknades (mycket!), han jobbar och sliter i helgen. Det blev grillning, något kyligt ute men kvällen avslutades inne i torpet. Imorse vaknade jag av regn mot fönsterrutorna, mysigt! Är tebax i mor och fars hus, åker hem till mig imorgon. Sen blir det jobb tisdag-torsdag varefter P och jag drar till torpet igen för midsommarfirande!

Blir nog en lugn söndag.


Slut som artist

Oj, oj vad jag är trött. I huvudet och i benen. Meine güte. Det blir nog inte mer än så idag.

Boktips

Jag läser "Tid att vara ensam" - av Patricia Tudor Sandahl. Jag har inte läst ut den än, så jag kan inte ge någon fullständig recension, men det jag har läst så här långt gillar jag. Intressant och viktigt, en klokbok.

image12

Stormy weather

Satan i gatan vad det blåser ute!! Jag och vovvarna höll på att blåsa bort på kvällsrundan. Nja, nästan iaf. Har jobbat på mina föräldrars jobb på em, hade nästan glömt hur snurrigt och stressigt det är. Men, det är väldigt roligt! Man känner sig lite duktig när allt är klart! Nu är det kväller, blir nog tidigt i säng för imorgon ska jag upp i arla morgonstund.

Adios amigos!

Happy thursday

Eller ngt. Idag var det en grå och regntung himmel som jag skådade när jag slog upp (öpp ;)) mina blå imorse. Men det gör inget alls. Jag ska hjälpa till på mors och fars jobb i em och imorgon. Det hade inte gjort så mycket även om jag inte skulle ha jobbat. Då har man ju en ursäkt för att inte vara utomhus hela tiden. Slarvade lite med solcremen igår, så jag är lite rosa idag.

Idag håller vi tummarna för lillasyster som tävlar! Lycka till!

Annars då?

Vykort

image11

Svarta lockar

Nu faller Divas lockar, jag kan meddela att pudelfrissan och punkluggen numera är ett minne blott. Solen strålar så vi varvar trimmande med bokläsande och alldeles strax: jordgubbar! Verkligen synd att poolen är trasig, tänk vad skönt det vore att simma lite!

På landet

Här ute är det lugnt, tyst och stilla. Var ute på en joggingtur tidigare, det var riktigt skönt förutom på slutet då jag började pusta aningens för mycket. Träffade på en älg, helt plötsligt studsade den iväg, bara fem meter från skogsvägen jag sprang på. Lövträden växer tätt på kalhygget nu, så man ser inte så mycket. Älgen måste ha blivit lika överraskad som jag. Läser böcker varvat med att traska runt lite i och utanför huset. Ska nog ta hundarna på en kvällspromenad om ett tag. Saknar prinsen min.

Hus- och hundvakt

Snart drar jag hemifrån för att vara hus- och hundvakt åt mor och far. Stannar där veckan ut, ska bli skönt att andas lantluft och ta det lugnt! Sen är det åter till allvaret (jobbet) några dagar innan midsommarfirandet!

Ciao!

Monday

Det är verligen superhärligt med ledigt (att jag jobbade i helgen räknas liksom inte, för jag är ledig från pluggandet!). Jag funderar på vad jag ska göra idag, gå ut i solen och läsa, cykla in till stan en sväng, höra med M om hon vill luncha? Härliga brýderier.

image10

God morgon söndag!

Ny dag, hoppas på en bra en! ska jobba ikväll igen, roligt!

Det här skulle jag vilja ha på mig, kanske inte en varm dag som denna, men en annan kanske.



(bild från www.people.com)

Trevlig söndag!

Lördagsaktiviteter

Värmen fortsätter, det känns som att man är utomlands, om man kisar lite kan man nästan lura sig själv att man är det. Har varit en sväng till IKEA och handlat tillbringare, skärbrädor och servetter. Spännande. P:s bror D är här på besök, de ska iväg på middag hos kompisar ikväll. Själv ska jag börja jobba om ca 50 min. Men det ska bli kul!

Hoppas att alla har en trevlig lördag!

Sunny days

Shit vad varmt det är! Värmebölja skulle säkert tidningarna kalla det. Synd att det inte finns något bad i sikte. Ikväll blir det grillning, men vi får nog vänta lite, för ännu är det för varmt.

Men vad det är skönt att göra ingenting och bara läsa. Just nu läses Stenhuggaren av Camilla Läckberg. Helt OK!

Tillbaka

Har varit hemma hos mor och far några dagar, G.G skulle tävla och P skulle vara caddie. På kvällen igår blev det grillning. Riktigt trevligt att vara ute på landet nu när sommaren är här!

G.G. önskade en bild tillägnad henne, förslagsvis hennes skadade fot/vrist. Så här kommer den.

gg fot


Sommar!

Nu är jag klar med alla studieåtaganden för den här terminen. LOVELY! Att det dessutom är supervarmt ute gör inte sommarkänslan mindre!  Härliga tider. Ikväll bär det av till la familia. Imorgon ska lillasyster tävla en golftävling och P ska gå caddie. De kommer vara det finaste teamet någonsin!

Ciao!

Fin blogg

Titta in här, fina och tänkvärda inlägg med spot on-illistrationer. Scrolla ner till de lite äldre inläggen också.

Härligt, härligt!

Åh, vilken skön lördag! Helt ledig utan några måsten. Vi ska in till stan en sväng, leta springskor till P och kanske småshoppa lite. Lovely. Jag ska kanske gå förbi billiga bokhandeln och leta några trevliga pocketböcker att läsa nu när man kan sjunka bort i skönlitterära böcker istället för kurslitteratur. Det är så lyxigt på sommaren! Ikväll är de landskamp på TV:n och sen fest hos M:s nyutexaminerade J.

Ha en trevlig lördag, alla!

RSS 2.0